maanantai 31. maaliskuuta 2008

Odeo Beta avautui

Podcast hakemisto Odeon beta kutsu tupsahti tänään sähköpostiin. Odeo aikoo lisätä sivustoon useita parannuksia.

Näihin kuuluu käytettävyyden selkeytys (haku on jo selkeytynyt), podcast-syötteiden lisäys, dashboardin parannus niin että sille on koottuna arvostelusi, kommenttisi, tilauksesi ja tuttusi.

Nykyisiä Odeo -podcasteja siirretään parhaillaan pysyvään arkistoon, mp3- player widgettiä päivitetään ja suunnitelmissa on julkaista videosoitin.

Huhtikuun aikana on suunnitteilla julkaista desktop-soitin jolla voi kuunnella ja arvostella Odeo-tilisi podcasteja. Desktop soitin tulee käyttöön myös useissa mobiililaitteissa (vain windows?).

Odeo Beta

tiistai 18. maaliskuuta 2008

Hetkinen

Hetki pieni rakkaat palleroiset. Palaan astialle huhtikuun alussa.

maanantai 17. maaliskuuta 2008

Breakdancing Competition: Red Bull BC One

Breikkauskilpailu 25+ minuuttia. Pahoittelen ajoittaista saksan kieltä.

Perheonnea ja aseita

Olen kuullut huhuja, että kouluampumiset ovat USAssa yleisiä. Onkohan vanhemmilla osaa tai arpaa asiaan vai syytelläänkö jatkossakin yksinkertaisuuden vuoksi penskoja ja huonoa musiikkia?

Amerikkalaisten aseiden omistajien kuvia

Lapset ja aseet

 

aselaki_aseet_ase

- Petrin isi ja äiskä ovat suuria puhvelin metsästäjiä

sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Uudet kuoleman synnit ja kirkko

paavi

Katolinen kirkko päivitti kuoleman syntien listaa, jotta ihmiset osaisivat välttää Helvettiin joutumisen. On epäselvää saiko Vatikaanin standardivastaava arkkipiispa Gianfranco Girotti listan Ylemmältä taholta vai kuinka hän päätyi juuri näihin synteihin.

Edelliset, Danten ihmisten omiin ominaisuuksiin, kuten kateus, kohtuuttomuus ja ylpeys, perustuvat synnit siis korvattiin tällä syntilista2.0:lla. Uusia kuoleman syntejä ovat:

1. Ympäristön saastuttaminen
2. Geenimanipulaatio
3. Ylenpalttisen vaurauden kerääminen
4. Köyhyyden aiheuttaminen
5. Huumekauppa ja huumeiden käyttö
6. Moraalisesti kyseenalaiset kokeilut
7. Ihmisen perusoikeuksien rikkominen

Onneksi kaikki saastuttajat voivat välttää helvetin tulen jutskaamalla rikoksistaan lähimmän pappishenkilön kanssa. Kätevää.

Kiinnitin huomiota synti numero kolmoseen: Ylenpalttisen vaurauden kerääminen. Jumala on ilmeisesti näreissään nykymaailman valtauskonnolle: finanssikapitalismille. Synti on harmillisen laveasti muotoiltu. Mitä on ylenpalttinen? Englanniksi sana on ilmaistu termeillä obscene tai excessive, eli rivo, törkeä, hävytön tai liiallinen, pohjaton, ylenmääräinen, ylenpalttinen, yletön.

Kuinka paljon yli omien kulujen kasvavia tuloja voidaan pitää ylenpalttisina, törkeinä tai ylenmääräisinä?

Fortumin optiotuloja pidetään yleisesti ylenpalttisina ja törkeinä. Fortumin johtajat siis tekevät kuoleman syntiä mikäli eivät pistä "ylenpalttista" osaa optiomiljoonistaan takaisin kiertoon. Ylenpalttinen pihtaaminen on siis syntiä.

Pirullisena miehenä mietin heti onko Suomen Evankelilais-Luterilaisen Kirkon, eli Kirkon omaisuus ylenpalttinen. Pohditaanpa hetki.

evl.fi sivuilla avataan Kirkon talous.

Kirkon tulot vuonna 2006 olivat:kirkko_talous

yhteensä 1 085 miljoonaa euroa. Neljä viidesosaa seurakuntien tuloista on verotuloja.

Kirkon menot vuonna 2006 olivat:

Seurakuntien toimintakulut olivat 859 miljoonaa euroa vuonna 2006. Muita kuluja olivat investointimenot, keskusrahastomaksut, verotus- ja rahoituskulut.

Koska olemme erityisen kiinnostuneita siitä kuinka tulot laitetaan takaisin kiertoon, jotta vältytään ylenmääräisen omaisuuden keräämiseltä, tarkastellaan menojen kohteita hieman tarkemmin suurimmasta pienempään:

  • Henkilöstökuluihin meni lähes kaksi kolmannesta eli 537 miljoonaa
  • Investointeihin seurakunnat käyttivät 132 miljoonaa euroa.
  • Vuonna 2006 kirkkoja, kappeleita, seurakuntataloja, leirikeskuksia, hautausmaita ja niiden rakennuksia korjattiin yhteensä 62,4 miljoonalla eurolla.
  • Uudisrakentamiseen käytettiin 14  miljoonaa euroa ja muihin investointeihin 55,6 miljoonaa euroa.
  • Seurakunnat maksoivat Kirkon keskusrahastolle 48 miljoonaa euroa.
  • Seurakunnat maksoivat 17 miljoonaa euroa verohallinnolle kirkollisverotulojen kannosta. 
  • Seurakunnat maksoivat kiinteistöveroa yhteensä 7,3 miljoonaa euroa.
  • Seurakunnat jakavat monenlaisia avustuksia sekä kotimaahan että ulkomaille: Diakonia-avustuksia annettiin 5,2 miljoonaa euroa, lähetystyön osuus oli 16 miljoonaa euroa ja Kirkon ulkomaanapua seurakunnat tukivat 3,5 miljoonalla eurolla. Muita avustuksia seurakunnat antoivat esimerkiksi Merimieskirkolle ja seurakunnan toiminnassa  mukana oleville yhdistyksille ja järjestöille.

Mielenkiintoista, suurin osa kuluista käytetään kirkon toiminnan pyörittämiseen, "investointeihin" ja kiinteistöjen rakentamiseen. Kirkko käyttää vähiten rahaa köyhien auttamiseen. Mitäköhän nuo määrittelemättömät "investoinnit" ovat? Toivottavasti eivät mitään kapitalismiin viittaavaa, sillä silloin Yläkerta olisi hyvin hyvin vihainen.

Tilikauden ylijäämä oli 69 898 472 euroa. Näin paljon Kirkko teki siis voittoa yhden vuoden aikana. Luku ei kuitenkaa vielä kerro mitään Kirkon kokonaisomaisuudesta.

Kirkon omaisuus eli maallinen mammona josta se vastaa on 2 811 142 848, 43 euroa, eli lähes kolme miljardia euroa. Peruspääoma eli Kirkon tapauksessa kiinteistöt kattavat tästä potista noin 1,4 miljardia euroa.

kirkko_evl_paarmaOnko tämä omaisuus sitten syntisen ylenpalttinen? Otetaan esimerkki: seurakuntarakennusten osuus omaisuudesta on suuri. Jos ylenpalttinen tarkoittaa tarpeisiin nähden ylimääräistä, niin kiinteistöomaisuus vaikuttaa kieltämättä ylenpalttiselta. Kirkot ovat tyhjiä ja kävijämäärä sekä jäsenmäärä ovat laskussa.

Kirkko perustelee massiivista kiinteistöomaisuuttaan sen hankalalla myymisellä. On totta että kirkoille on hankala löytää jatkokäyttöä, mutta miksi laskevan osallistujamäärän oloissa kirkkorakennuksia täytyy rakentaa jatkuvasti lisää? Viime vuosina uusia kirkkoja on kohonnut erityisesti Helsinkiin ja Espooseen.

Ehkä on loppujen lopuksi hyvä, että kuoleman syntiä ei ole määritellä turhan tarkasti. Synnintekijä kyllä tuntee munaskuissaan, jos jokin synneistä osuu kohdalle. Tästä taas herää kysymys: onko Kirkolla munat?

Luterilaisen maailmanliiton talousjohtaja Pauli Rantanen toteaa:

Rikkaiden kirkkojen ja seurakuntien uskottavuus rupeaa kärsimään, jos vain puhutaan ja annetaan köyhille murusia pöydältä. Sen voi jossain määrin ymmärtää, että valtiot ovat itsekkäitä, mutta kirkkojen pitäisi toimia toisin.

Meillä on rikkaita seurakuntia ja seurakuntayhtymiä, jotka eivät oikein tiedä, mitä ylijäämänsä kanssa tekisivät. Kun rakennetaan uusia kirkkoja, niin samalla voitaisiin tehdä päätös, että kymmenen prosenttia siitä summasta, mitä käytetään rakentamiseen, ohjattaisiin kansainväliseen solidaarisuuteen.

Mitä mieltä olet, syyllistyykö Kirkko perisyntiin?

Keskustelua Hesarin blogi-jutusta

Kuten Sunnuntai-Hesaria närkästyneenä lukiessani arvasin Suomen blogeista tulikin viihdesivustoja -jutusta alkoi heti kalapaliikki Suomen blogeissa.

Skubu ehti nopeana viihdesivuna kirjoittaa hyvin viihteellisen mutta maaliin osuvan satiirin Hesarin jutusta. Skrubu kääntää asian päälaelleen ja tarkastelee sitä kuinka Valtamedian verkkosivut ovat epäonnistuneet tavoitteissaan kirjoittaa normaali artikkeleita syväluotaavampia juttuja ja päätyneet viihdesivustoiksi (katso kuva).

...Asiapitoisen journalismin sijaan Suomen suosituimmat mediatalojen ylläpitämät verkkosivut keskittyvät viihteeseen. TNS gallupin palvelun mukaan 50 suosituimmasta suomalaisista verkkosivuista 44 voi luokitella viihteeksi. Paljastukset julkkisten elämistä, muoti ja trendit sekä viihde kiinnostavat journalisteja...Helsingin yliopiston viestinnän laitoksen yliopistonlehtori Heikki Heikkilä vahvistaa, että valtamedia on viihteellistynyt. Suomessa ei ole Heikkilän mukaan ollut todellista tarvetta vakavan valtamedian syntymiseen... Suomen valtamediasta tulikin viihdesivustoja

Kari Haakana on koonnut muita aiheeseen liittyviä blogikommentteja yhteen.

Artikkelista keskustellaan aktiivisesti myös eri puolilla Jaikua. Käy anomassa Jaikukutsua ja osallistu keskusteluun.

Kommentoivatko viihdesivut nyt siis viihdesivuja? Kuka kirjoittaisi jotain vakavaa?

lauantai 15. maaliskuuta 2008

"Potkaisin palavaa terroristia munille..."

Skotlantilainen taksikuski potkaisi terroristi munille, olisi Äijä-otsikko. Potkaisin palavaa terroristia munille, on kuitenkin joTosi Äijä-otsikko.

Kaveri kuuli myöhemmin että munille otkittu oli huutanut Allahia - "but I didn’t hear that. It just sounded like a lot of crap to me”  tolppa-apina totesi lehdelle.

Taksikuski voitti Briteissä äänestyksen ja valittiin tyypiksi jolle mieluiten ostaisi Ison Stoben.

väkivalta_lööppi_uutiset

Iso Stobe toivoo SINUN juttuvinkkejä!

delicious_hack Ison Stoben tervetuloviesti katosi etusivulta nopeasti arkistojen syövereihin. Esittelyviestissä oli paljon asiaa ja yhtenä tärkeimpänä toive sinun suosituksistasi. Nyt kun Make Use Of -blogi otti oppia Ison Stoben esimerkistä ja toivoo samaa lukijoiltaan on aika näyttää kummalla blogilla on aktiivisemmat lukijat.

Internet tulvii hyviä blogijutun aiheita joista Iso Stobe löytääkin suuren määrän mielenkiintoisia kirjoittamisen arvoisia nettihelmiä. En kuitenkaan löydä kaikkea ja toivon SINUN apuasi.

Mitkä aiheet kiinnostavat sinua? Haluatko mainostaa omia sivujasi? Löysitkö hauskan videon?

Juttuvinkkien jakaminen on nyt helpompaa kuin koskaan blogihistorian aikana! Sinun ei tarvitse edes kirjoittaa jakaaksesi vinkkisi.

Voit jakaa vinkkisi yksinkertaisesti samalla kun merkitset löytösi itsellesi muistiin Del.icio.us -kirjanmerkkeihin. Vaihtoehtoja on kaksi:

  • lisää stoben del.icio.us networkkiisi ja klikkaa for: stobe -linkkiä tai
  • kirjoitat yhdeksi kirjanmerkin tagiksi for: stobe.
  • Tarkemmat ohjeet löytyvät jutusta Suosittele nettisivuja lukijoille.

Miksi sinun kannattaisi klikata hiirelläsi yhden kerran tavallista enemmän? Ensimmäisenä tulee mieleen oman sivun spämmäys, toisena se että jaettu ilo on suurempi ilo ja kolmantena toive siitä että kirjoitan aiheesta blogissa.

Sinun ilmoittamasi nettivinkki ilmestyy Ison Stoben sivupalkissa olevaan päivittyvään linkkilistaan ja lukijat suosittelevat sivulle kaikkien ihailtavaksi.

perjantai 14. maaliskuuta 2008

Dokumentti - Taxi drive to the darkside

BBC:n dokumentti USA:n kidutuspolitiikasta. Taisin nähdä tämän kakkoselta jonkin aikaa sitten. Näkikö muut? mikäli jäi katsomatta niin suosittelen katsomista. leffa kestää 1h 20 minuuttia.

Vähän ristiriitaiset fiilikset noita itkeviä ja katuvia kiduttajia kohtaan. On vaikea kuvitella itseään tilanteeseen, jossa suostuisi kiduttamaan toista ihmistä. Minkälainen tämän tilanteen täytyisi olla? Onko tilannetta jossa joutuisit suostumaan kiduttajana olemiseen?

Video Google Videossa

Bush laulaa lehdistölle

Presidentti Bush lauloi presidenttikauden tapahtumista perinteisillä lehdistön illallisilla, joilla lehdistöeliitti ja vallanpitäjät kokoontuvat naureskelemaan hyvää onneaan. Laulun sanat löytyvät New York Timesista. Tilaisuuden piti olla off-the-record-tapahtuma, mutta toisin kävi.

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,,,,,

torstai 13. maaliskuuta 2008

Maailman lellityin lapsi? - Helposti

Tyttö saa äidiltään 15 -vuotislahjaksi Lexuksen (!) ja vetää herneet nenään.

"Mä vihaan sua! Se on mun haluama auto mutta sä annoit sen vääränä päivänä! Mä vihaan sua - nyyh - sä pilasit mun synttärit!"

We Think, vai ajattelemmeko?

We Think on maailman toinen kirja joka on käynyt läpi lukijakommentoinnin ennen sen julkaisua. Kirja pohtii kuudennen massamedian eli internetin merkitystä yhteisölliselle tuottamiselle. Kun viime vuosisata oli massatuotannon aikakausi, onko tämä vuosisata massainnovaation aikaa? Oletko mitä jaat vai sitä mitä omistat?

Amerikkalaisilla on tapana perustaa yritys ja myydä kaikki tuottamansa aina ideoista, tavaraan ja mummoihin. Suomalaisilla on tapana perustaa yhdistys joka tekee kaiken ilmaiseksi.

Ovatko suomalaiset siis yhteisöllisen tuotannon sankarikansa, vai tarvitaanko tämän tittelin saamiseen sujuvan nettislangin ja teknologiajargonin taitamista?

Charles Leadbeater, We Think kirjan kirjoittaja myy kirjaansa ebayssa ja jakaa luonnosta ilmaiseksi netissä.

Jaatko itse jotain ilmaiseksi netissä: kuvia, musiikkia, ideoita, ajatuksia, videoita...? Miksi? Mitä saat jakamisesta? Iloa, itsetuntoa, kuuluisuutta...?

Video We Think kirjasta - Ihq, siis niin web2.0, niin sosiaalista mediaa että!

Vesisänkyostoksilla - käytännönpila

Heh heh.

keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Kleinin mielenkiintoinen näkemys Irakin sodasta - kaikki yksityistämisen vuoksi?

Naomi "No Logo" Klein on kirjoittanut mielenkiintoisen näkemyksen Irakin sodasta tai paremminkin maan jälleenrakennussuunnitelmasta.

Hushin hallintoa on usein syytetty siitä että siltä puuttui sodan jälkeinen suunnitelma, minkä vuoksi Irakista tuli niin painajaismainen paikka. Baghdad year zero -artikkelissa Klein kuitenkin uskoo, että Bushilla oli suunnitelma. Suunnitelmana oli todistaa uusliberalistinen utopia todeksi. Irakista piti tulla neokonservatiivien helmi, jossa julkinen hallinto on tuhottu ja kaikesta toimista vastaa täysin ilman rajoja toimivat yksityiset yritykset.

Every policy that liberates multinational corporations to pursue their quest for profit would be put into place: a shrunken state, a flexible workforce, open borders, minimal taxes, no tariffs, no ownership restrictions. The people of Iraq would, of course, have to endure some short-term pain: assets, previously owned by the state, would have to be given up to create new opportunities for growth and investment. Jobs would have to be lost and, as foreign products flooded across the border, local businesses and family farms would, unfortunately, be unable to compete. But to the authors of this plan, these would be small prices to pay for the economic boom that would surely explode once the proper conditions were in place, a boom so powerful the country would practically rebuild itself.

bremer_privatizationIMF on toteuttanut tällaisia "markkinoiden vapautus shokkihoitoja" useiden vuosikymmenien aikataululla Lattareissa, Irakin viceroy Paul Bremer toteutti ultimaattisen shokkihoidon yhden kesän aikana. Hän aukaisi Irakin rajat, poisti tullit ja yksityisti ei-öljyalan valtion yritykset, hän madalsi verot 40 prosentista 15:sta, salli ulkomaalaisten kaapata Irakin luonnonvaroja 100 prosenttisesti ja viedä tekemänsä voitot ilman veroja ulkomaille. Aiemmista laista jäi Kleinin mukaan jäljelle vain Saddamin työntekijäliittojen toiminnan ja kollektiivisen tinkimisen kieltävät lait.

Worrying about the privatization of the sewage system was an unimaginable luxury with half the population lacking access to clean drinking water; the debate over the flat tax would have to wait until the lights were back on. Even in the international press, Bremer's new laws, though radical, were easily upstaged by more dramatic news of political chaos and rising crime.

Klein käy läpi eri leirit jotka taistelivat keskenään siitä minkälainen suunnitelma olisi paras Irakille. Year Zero -leiri voitti. He uskoivat että maa oli läpeensä mätä ja että vain täydellinen tuhoaminen ja uudelleen syntymä voisi korjata maan. Samalla kun Irak paloi, turvallisen vihreän vyöhykkeen sisällä vastavalmistuneet uusliberaalit suunnittelivat yritystoiminnan turvaamista.

The teams of KPMG accountants, investment bankers, think-tank lifers, and Young Republicans that populate the Green Zone have much in common with the IMF missions that rearrange the economies of developing countries from the presidential suites of Sheraton hotels the world over. Except for one rather significant difference: in Iraq they were not negotiating with the government to accept their “structural adjustments” in exchange for a loan; they were the government.

Bremer uudisti Irakin perustuslain sijoittajan unelmalaiksi. Tämä oli laiton teko. Vaikka YK antoikin briteille ja jenkeille mahdollisuuden laillisina miehittäjinä päättää lakeja, se esti niitä kuitenkin tekemästä näin ellei se ollut aivan välttämätöntä. Kansainvälinen laki esti miehittäjiä lisäksi omimasta tai myymästä vallatun maan luonnonvaroja. Miehittäjät voivat vain hallinnoida niitä kunnes itsehallinto on palannut. Kummatkin rajoitteet olivat ongelma neokonservatiiveille, koska ne hidastivat sijoittajien ja yritysten tulemista Irakiin omimaan luonnonvaroja.

Bremerillä ja Bushilla oli plan B. He ehdottivat että valta siirretään väliaikaiselle irakilaishallitukselle, joka olisi vallassa seitsemän kuukautta ennen varsinaisia vaaleja. Muutama pommi rukoilijoiden seassa ja sisällissodan uhalla pelottelu sai suunnitelmaa vastustaneet suurajatollat muuttamaan mielensä. Bremer oli löytänyt porsaanreiän kansainvälisestä laista. Jenkkien nukkehallitus voisi myydä Irakin luonnonvarat ulkomaalaisille rikkomatta lakia.

Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi sillä vastarinta kiihtyi Irakissa ja liikemiehiä alkoi kuolla.

These developments present a challenge to the basic logic of shock therapy: the neocons were convinced that if they brought in their reforms quickly and ruthlessly, Iraqis would be too stunned to resist. But the shock appears to have had the opposite effect; rather than the predicted paralysis, it jolted many Iraqis into action, much of it extreme. Haider al-Abadi, Iraq's minister of communication, puts it this way: “We know that there are terrorists in the country, but previously they were not successful, they were isolated. Now because the whole country is unhappy, and a lot of people don't have jobs . . . these terrorists are finding listening ears.”

irak Valtion tehtaiden ja yritysten yksityistämissuunnitelmat olivat suora uhka työntekijöille, jotka pelkäsivät jopa 2/3 osaa työpaikoista leikkaavien YT-neuvotteluiden alkua. Moqtada al Sadr nousi näiden vihaisten nuorten äänitorveksi vastustamaan Bremerin uutta yksityistämisperustuslakia, Klein kertoo. Sen lisäksi että al Sadr vastusti jenkkien ryöstöretkeä hän oli ääri-islamilainen ja hänen militiansa, Mahdi-armeija, paitsi suojeli moskeijoita ja tehtaita, myös poltti Alkoja ja hyökkäsi hunnuttomien naisten kimppuun. Olisiko al Sadrista tullut niin suosittu jos Irakilaisten turvallisuuteen ja työn saantiin olisi panostettu yritysmyyntien sijaan, Klein kysyy?

Fallujahssa roikotetut poltetut länkkäriurakoitsijat olivat viimeinen niitti Bremerin suunnitelmille saada Irakiin sijoittajien tulva. Irakissa olevat liikemiehet ja urakoitsijat alkoivat kerätä kampsujaan kotiinpaluuta varten.

These were the start of a wave of kidnappings and killings of foreigners, most of them businesspeople, from a rainbow of nations: South Korea, Italy, China, Nepal, Pakistan, the Philippines, Turkey. By the end of June more than ninety contractors were reported dead in Iraq. When seven Turkish contractors were kidnapped in June, their captors asked the “company to cancel all contracts and pull out employees from Iraq.” Many insurance companies stopped selling life insurance to contractors, and others began to charge premiums as high as $10,000 a week for a single Western executive—the same price some insurgents reportedly pay for a dead American...

...The Financial Times has declared Iraq “the most dangerous place in the world in which to do business.” It's quite an accomplishment: in trying to design the best place in the world to do business, the neocons have managed to create the worst, the most eloquent indictment yet of the guiding logic behind deregulated free markets.

Bushin neokonservatiivit yrittivät vielä viimeisenä oljenkortena saada YK hyväksymään Bremerin yksityistämisperustuslaki Irakin perustuslaiksi vallan siityessä Irakin vaaleilla valitulle hallitukselle. YK siirsi vallan hallitukselle mutta ei maininnut uusliberalistien lakia sanallakaan.

Klein visioi että hallitus joka saa Irakin vihdoin rauhoittumaan perii syvästi velkaantuneen ja tuhotun valtion, jota IMF:n markkinoiden vapauttajat lähestyvät jälleen tarjoten lainaa kaupanrajoitteiden poistoa vastaan.

Naomi Klein: Baghdad year zero - Pillaging Iraq in pursuit of a neocon utopia

Monet Kleinin mainitsemista asioista kuullostavat uskottavilta, mutta monin paikoin yksinkertaistetuilta totuuksilta. On vaikea uskoa laajaan uusliberaalien salaliittoon tai kokeiluun. Kuullostaa ajatuksena lähes naivilta.

Heikoimmilla Kleinin kommentointi on mielestäni valtion yritysten yksityistämistä käsiteltäessä. Jäin kaipaamaan vaihtoehtoa myynnille. Olisiko jenkkien pitänyt alkaa pyörittämään vuosia hylättyinä olleita tehtaita amerikkalaisten verodollareilla ja vielä niin, että jokaisella irakilaisella olisi varmasti työpaikka, oli hänen palkaamisestaan yritykselle hyötyä tai ei? Uskooko Klein että tällainen järjestely olisi ollut mahdollinen?

Tuliko sinulla ajatuksia jutusta? Kuinka olisit jälleenrakentanut Irakin? Jätä kommentti.

Pitbull - The Anthem

Pitbull - The Anthem

Jäi hämäräksi mille tämä on anthem mutta tässä sama joka tapauksessa vielä espanjaksi

Keskittymisvaikeuksia? Kärsiikö työtehokkuus?

Kotona tai avokonttorissa töitä tehdessä saattaa ympäristön hälinä aiheuttaa kestämättömiä keskittymisvaikeuksia. Uudella näyttöhupparilla rajaat kaiken tehosi työn tekoon tai mitä siellä piilossa nyt satutkaan katselemaan.

keskittyminen_työpaikka_toimisto

Kaikki web2.0-sivut mitä ikinä tarvitset

etätyö_web2.0 Web2.0 sivustot tekevät etätyönteosta helppoa. Sinun ei enään tarvitse olla riippuvainen työkoneesi kovalevystä töiden säilyttämiseksi, eikä nettiselaimesi kirjanmerkkikansiosta lempisivujesi muistamiseksi.

Nykyään voi tehdä työt niin halutessaan millä tahansa nettiyhteyden päässä olevalla koneella, vaikka internetkahvilassa ilman että kuljettaa mitään mukanaan.

Tiedostojen online-säilytys ja nettikirjanmerkkien käyttö ovat vain yhdet esimerkit web2.0 tarjonnasta. Miksi ihmeessä tallentaisit menosi useaan eri kalenteriin kun voit käyttää yhtä nettikalenteria kaikkialla?

Oletko braistormannut tai kokoustanut web2.0 palveluiden avulla? Oletko editoinut tai organisoinut valokuvia ilman pc:lle asennettua ohjelmaa, pitänyt powerpoint-esityksiä, järjestänyt galluppeja, suunnitellut projekteja, laskenut tilastoja, luonut pdf-tiedostoja, organisoinut ajankäyttöäsi, editoinut videoita, käsitellyt tekstiä, julkaissut...

IT Redux on koonnut sivuilleen kattavan kokoelman etätyöläisen parhaista web2.0-sivuista

Jätä kommentti mitä web2.0 sivuja käytät eniten ja mitä sivuja ilman et tulisi toimeen?

tiistai 11. maaliskuuta 2008

EEiiii!!

McCain on kritisoinut Bushin ulkomaan politiikkaa liian lepsuksi. Hän haluaisi mm. hyökätä ydinaseilla Iraniin, koventaa otteita Pohjois-Koreaan ja lisätä jenkkisotilaiden määrää. venäjän presidentin vaaleja hän kuvaili tekaistuiksi. Kauhuskenaario numero uno! Käy testaamassa oma lempiehdokkaasi vaalikoneilla.

Kuva - Mitäs täältä löytyi...asiakaspalautetta?

Kaveri ei ollut varmaan ajatellut tätä tilannetta tatuointia ottaessaan. Tai mistäs sen tietää, jos on noin vahva mielipide poliisin palvelusta niin on varmasti vakioasiakas.

maanantai 10. maaliskuuta 2008

utterz - helppoa mobiilibloggausta ja journalism




Utterz.com mahdollistaa mobiilibloggauksen kaikilla eri mediamuodoilla: tekstiä, kuvia, videota ja audiota.

Voin soittaa suomen sisäiseen puhelinnumeroon +358 942599707 ja äänittää podcastin valitsemalla 2 kun olen valmis painan # ja 3 jos haluan utterzin lähettävän podcastin aiemmin määrittelemääni blogiin.

Mikäli haluan blogijuttuun tekstiä, kuvia tai videota voin lähettää ne go@utterz.com osoitteeseen 10 minsan sisällä podcastauksesta ja utterz lisää ne samaan juttuun. Katsotaan onnistuinko?

Mobile post sent by mobilisti using Utterz. Replies. mp3

Kuva - Kairon historia ja nykypäivä

Graspnextin upea kuva siitä kuinka maailma muuttuu ja minkälainen se on nykyään. Se siitä romanttisesta egypti-kuvasta. Löytyisiköhän Helsingistä samankaltaista kuvakulmaa, jossa vanha ja uusi kohtaisivat näin ristiriitaisesti?

Vauhtimaalausta - Ironman

Jotkut osaa käyttää tietokoneen maalausohjelmia! Vilkaiseppa alla oleva nopeutettu versio Ironman-hahmon maalaamisesta. Kauankohan tuohon meni oikeasti aikaa?

sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Bob Marley - Slave driver (live) Boston 79

USA:n presidentinvaalit kartalla

Google Mapsiin on luotu esivaalitulosten perusteella päivittyvä kartta Jenkkien presidentin vaaleista. Kartalta näkyy selvästi missä esim. Hillary Clintonin kannattajakunta asustelee ja missä taas Obaman ja McCainin.

Näyttää siltä, että Hillary ja McCain ovat Etelävaltioiden redneckien ja Lännenmiesten mieleen ja Obama taas eurooppalaisemman Pohjoisen ja Itärannikon suosikki.

 

lauantai 8. maaliskuuta 2008

Maapallo yöllä

Earth at Night, Nasan kuva maapallosta yöllä alkaa olla jo klassikko. Törmäsin tänään hieman erilaisiin versiohin tuosta kuvasta.

Ensimmäisissä kuva on sijoitettu (tai ehkä sitä ole vielä levitetty) pallopinnalle.

Maapallo yöllä kuvia

Jälkimmäisessä eri valoille on tarjottu selitteet: mitkä valot ovat sähkövaloja, mitkä kalastajien ja mitkä kaasu- ja metsäpaloja. Kuvasta erottuu Lähi-Idän, Nigerian ja Venäjän öljykentät vihreinä kaasuliekkeinä, Sahelin ja Mekongin ruohikko- ja metsäpalot punaisella ja Japanin ja Eteläisen Jäämeren kalastuslaivueet sinisellä valolla.

Osaatko arvata mihin vuodenaikaan kuva on otettu?

Termanology feat. ST. Da Squad - Its The ST.

Termanology Feat ST. Da Squad - Its The ST.

Iso Stobe olkaa hyvä!

Pillit vinkuu ja valot vilkkuu! Eka Bini uudistuu ja siirtää romppeensa uuteen luukkuun. Tervetuloa Isolle Stobelle!

Blogin uudistus käynnistyi viikko sitten kun Ekan Binin lukijat alkoivat äänestää uudelle blogille nimeä. Tarkan harkinnan jälkeen tein vaikean päätöksen ja valitsin toiseksi tulleen ehdotuksen, eli Ison Stoben, suosituimman eli Tokan Binin sijaan. Olin otettu siitä kuinka ihmiset halusivat Binin jatkavan nimenä. Toivottavasti se kertoo siitä että ihmiset ovat pitäneet jutuista. Kertooko?

Päädyin kuitenkin Iso Stobe nimeen sen takia että kaipaan hieman hajurakoa Ekaan Biniin, niin sanotusti raikkaita tuulia. Jos uudistutaan niin uudistutaan sitten kunnolla, eikä jäädä roikkumaan vanhaan. Iso Stobe on lisäksi yhtä simppeli, helppo muistaa ja tutulla tavalla erilainen nimi kuten Eka Binikin.

Nimen lisäksi, halusin muuttaa blogia keskustelevammaksi kuin ennen ja keskittyä tarkemmin kirjoittamiseen, eli yhdyssanoihin. Ja uusi ulkonäkö piristää aina menoa, vai mitä? Blogin aiheet löytyvät muuten nykyään yläpalkin reunasta ja blogiverkoston linkit blogin aivan ylälaidasta.

Olen parantanut teidän osallistumismahdollisuuksia eri tavoin. Toivon että kommentointisyöte sivupalkissa kannustaa teitä seuraamaan jutustelua ja osallistumaan siihen omilla kommenteilla.

Voit lisäksi vinkata löytämiäsi nettisivuja Ison Stoben lukiijoille jakamalla löytösi stoben del.icio.us sivulle. Löydät yksinkertaiset ohjeet vinkkien antamiseen täältä. Uusimmat lukijavinkit näkyvät sivupalkin syötteessä ja stoben yahoo.pipes sivulla. Mielenkiintoisimmat linkit saattavat päätyä myös Ison Stoben juttuihin.

Tämän lisäksi voit ehdottaa jutun aiheita skribit laatikossa. Kirjoitat yläosan kenttään toiveaiheen ja klikkaat skribit-nappia. Voit myös äänestää muiden ideoita. Mikäli sinulla on skribit käyttäjätunnukset voit kommentoida muiden ehdotuksia.

Eikä tässä vielä kaikki. Sen lisäksi että voit ilmoittaa Isoon Stobeen linkkauksesi minulle sähköpostitse niin Isoon Stobeen linkkaavat saavat automaattisesti takaisin linkkauksen sivupalkin kuka linkittää widgetistä.

Kirjoitin teille valmiiksi mukavan valikoiman blogijuttuja. Kuten huomaat aiheet eivät muutu, mutta kirjoitus tyyli muuttuu toivottavasti pikkuhiljaa sulavammin luettavaksi ja lukijatkin osallistuvat pikku hiljaa tai vaikka heti blogin kehittämiseen.

Muista päivittää Ekan Binin RSS syötteesi uudella Stoben syötteellä ja merkata Iso Stobe suosikkeihisi Blogispotissa, Blogilistalla ja Technoratissa.

Lempijuttuja voit merkata muistiin ja levittää tutuille tuttuun tapaan juttujen alla olevilla kirjanmerkkausnapeilla. Kokeile vaikka Facebookkiin postausta.

"Ei muuta mitenkään Suomen ja NATOn suhdetta..."

Suomen hallitus päätti tänään yhdessä "muumi-mamman" kanssa, että suomalaispoijaat osallistuvat tästä lähtien NATOn nopean toiminnan joukkoihin. Vanhanen muistutti jälleen että lähentyminen NATOn kanssa ei ole lähentymistä NATOn kanssa.

Suomelta puuttuu vain allekirjoitus NATO -jäsenyydeltä ja poliitikot puhuvat yhä siitä että NATOn ja Suomen suhde ei ole muuttunut.

Vilkaistaanpa varmuuden vuoksi Suomen NATO kytkökset:

Suomi on osallistunut Pohjois-Atlantin Liiton (North Atlantic Treaty Organisation, NATO) rauhankumppanuusyhteistyöhön (Partnership for Peace, PfP) vuodesta 1994 lähtien. Suomi on ollut Euroatlanttisen kumppanuusneuvoston (Euro-Atlantic Partnership Council, EAPC) jäsen sen perustamisesta 1997 alkaen.

Yhteistyö pitää sisällään seuraavaa:

  • Suomen edustajat keskustelevat Naton kanssa maamme kannalta tärkeistä turvallisuuspoliittisista kysymyksistä.
  • kansainvälisissä kriisinhallintaoperaatiossa tarvittavan sotilaallisen yhteistoimintakyvyn kehittäminen. Suomi on ostanut NATO-yhteensopivia tankkeja, hävittäjiä, ilmavoimat siirtyivät käyttämään metrien sijasta jalkoja, taktiset merkit on uusittu NATO-merkeiksi, Suomen KKJ-karttakoordinaatisto vaihdettiin NATOn WGS-84 -datumiin, Suomi siirtyi käyttämään NATOn hallinnoimaa BICES-tietojärjestelmää, suomalainen aseteollisuus on Suomen ja NATO maiden yhteisomistuksessa. Lisäksi Suomi on liittymässä käyttämään NATOn ilmavalvontajärjestelmää, koska Norjalla ei ole muuta (!)
  • Suomi osallistuu tällä hetkellä kahteen Naton kriisinhallintaoperaatioon: KFOR-operaatioon Kosovossa ja ISAF-operaatioon Afganistanissa.
  • Suomen ja NATO maiden joukkojen sotilaallista yhteensopivuutta ja laadullista suorituskykyä kehitetään erityisesti Naton suunnittelu- ja arviointiprosessin (Planning and Review Process, PARP) avulla. Se muistuttaa Naton omaa joukkosuunnittelujärjestelmää.
  • Nato tarjoaa kumppanimaille ns. kumppanuustavoitteita. Vuonna 2006 Suomella oli yhteensä 62 kumppanuustavoitetta.
  • Rauhankumppanuus mahdollistaa osallistumisen lukuisiin Naton sotilaallisiin toimintoihin. Onpa hieno mahdollisuus!
  • Suomi järjestää koulutusta NATO-maiden upseereille
  • ...

Pitkä lista asioita jotka eivät muuta Suomen suhdetta NATOon. No mitäs ne on ne Naton Nopean Toiminnan Joukot, joihin Suomi ilmoitti tänään osallistuvansa?

Nato Response Force on jenkkien ex-puolustusministeri Donald "Irakin miehittäjä" Rumsfeldin kehittämä idea. Tavoitteena on kerätä 25 000 miehen joukot käytettäväksi muutaman päivän varoitusajalla. Joukko on NATOn suurin uudistushanke kylmän sodan jälkeen

Joukkoa voidaan käyttää NATOn niin halutessa NATOn päämäärien saavuttamiseksi tai kuten wikipediaan on muotoiltu: "NATO:n 5. artiklan mukaiseen yhteiseen puolustukseen tai NATO:n 5. artiklasta riippumattomiin tehtäviin, kuten evakuointeihin, katastrofien jälkihoitoon, humanitaarisissa kriiseissä ja terrorismin vastaisissa operaatioissa. Sitä voidaan käyttää myös sotilaallisen voiman näytön välineenä diplomatian tehostamiseksi."

Näihin Naton Nopean "Rauhan" Joukkoihin osallistuminen ei muuta Suomen suhdetta NATOon, muistuttaa Vanhanen.

Kanerva taas muistutti Oslossa tammikuun lopulla, että:

...NATO is also a part of European integration. NATO's enlargement, along with that of the EU, has increased stability in Europe, including our neighbouring areas. It is through the EU and NATO, and their deepening cooperation, that Europe will enhance its ability to respond to security challenges in today´s world...

Tämä puhe ei tietenkään muuta mitenkään Suomen suhdetta Natoon.

Kuinka monta pientä NATO -lähentelyä Suomen poliitikkojen täytyy tehdä, jotta he voivat sanoa, että Suomi liittyi tänään Naton jäseneksi, mutta haluamme korostaa että tämä ei muuta mitenkään Suomen suhdetta Natoon?

Mitä mieltä olet asiasta? Kuulutko suomalaisten enemmistöön joka vastustaa monista syistä hallituksen kansanmielipidettä vastaan tehtyä NATO hivutusta vai haluaisitko kenties osallistua seuraavaan öljysotaan henkilökohtaisesti? Jätä kommenttia alle.

nato

perjantai 7. maaliskuuta 2008

Meidän iskä...

..tekee teidän äitien lapset- t-paita myynnissä Backstreetissä

Voittopotti - juontaja repii pelihousut

Ei hel**etti, mä otan loparit. Nyt sitä kuvaa esiin mä haluun himaan...

Mistä valkoihoiset tykkää?

Hervottoman hauska ja osuva blogi Stuff white people like listaa erityisesti valkolaisten pitämät tavarat ja asiat yhdelle sivustolle.

Blogi on ollut pystyssä pari kuukautta ja siihen on ehtinyt tutustua jo yli 9 000 000 ihmistä. Kertonee aika paljon sisällöstä...

Stuff white people

torstai 6. maaliskuuta 2008

Gentleman - Serenity

Saksan reggae superstara Gentlemanin uus biisi

Mötley Crue Live 1987 - Girls, Girls, Girls

Mötley Cruen klassikkobiisii tytöt, tytöt, tytöt jäi konserttikuvaajan nauhalle bändin suurimman suosion aikoihin.

Mötley Crue - Girls Girls Girls

Myydään rakennusharkkoja - kuva

En ole huomannut että suomalaiset olisivat vielä sekoittaneet huuto.nettiä tai muita nettikauppoja keskustelufoorumeihin. Onko joku muu törmännyt typeriä kyseleviin yksinäisiin ostaa-myy persoonallisuuksiin?

Tämä kaveri on törmännyt näihin yksityiskohtia kyseleviin hetsuihin ehkä muutaman kerran liikaa

Satoja netti-tv kanavia ja suosikkisarjoja ilmaiseksi

Nettitv:t ovat tulleet suosituksi tavaksi katsoa ilmaiseksi sarjoja joita joutuisi muuten odottelemaan televisioon kuukausia. Yhä harvempi on valmis odottamaan, että suomalaiset kanavat jatkavat seuraavan kauden jaksoilla kesken jäänyttä Lost, Heroes tai vaikkapa House putkea näyttäen tilalla uusintoja ja surkeita täytesarjoja.

Internet on täynnä hyviä nettitv -kanavia. Aloita katselusi vaikka näistä:

Kuka enään tarvitsee televisiota?

keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Lataa, suunnittele ja leiki

Käy lataamassa pari ilmaista tietokoneen palautusohjelmaa ennen kuin sininen ruutu iskee. Ja kun nyt kerran latailet niin käy poimimassa ilmaiset photoshop plug-init helpottamaan photoshoppaustasi. Etkö löytänyt mieleistäsi photoshop filtteri plug-inia? Tee oma. 

Vai etkö löydä aikaa koko kuvankäsittelylle? Olisi ehkä aika alkaa suunnittelemaan ajankäyttöä vaikka yhdellä näistä yli 65 ilmaisesta nettikalenterista. Näistä Google Calendar taitaa olla suosituin ja saahan sen synkronoitua kännykän kalenterin kanssa.

Eksyikö norsu nettikauppaan? Olisit tehnyt sille kunnon kartan.

[lisää tähän sopiva lainaus]

tiistai 4. maaliskuuta 2008

USA:n presidentinvaalit, ehdokkaan valinta ja reggae

USA:n presidentin vaaleissa on tätä kirjoittaessa jäljellä kolme nimeä: Hillary Clinton, Barack Obama ja John McCain. Suomessa olemme tyytyväisen tietämättömiä siitä minkälaisia mielipiteitä näillä potentiaalisilla maailman valtijoilla on.

Jage testasi USA:n presidentinvaalikoneet jo ajat sitten, mutta kiinnostuin asiasta vasta nähtyäni Barack Obaman hienon puheen Youtubessa (alla).

Tuumasta toimeen. Ensin testasin poliittisen suuntautumiseni, aivan kun en sitä jo tietäisi, ja vertasin sitä jenkkiehdokkaiden kallellaan oleviin näkökantoihin.

En ollut hämmästynyt, että kukaan rapakon takana ei ole yhtä liberaali-vasuri kuin minä. Gandhi pääsi muuten lähelle. Kuvaa voi lukea karkeasti niin että mitä korkeammalla nimi sijaitsee sitä lähempänä fasistia, mitä alempana sitä anarkistisempi, oikeassa laidassa palvotaan yhtiöitä ja rahaa ja vasemmalla ollaan kommareita.

Seuraavaksi testasin paria ison maan vaalikonetta. Ensimmäisen testin kysymykset olivat pebasta, joten jätän huomioimatta, että Hillary sai pari pojoa Barackia enemmän pisteitä ja että joku Gravel-hetsu oli kanssani eniten samaa mieltä. Keskitytään olemassa oleviin ehdokkaisiin.

Tokassa testissä oli puolueellisesti muotoillut kysymykset, mutta koska olin samalla puolella kysyjän kanssa en kiinnitä siihen nyt liikaa huomiota. Lähimmäksi ideaaliehdokkaan (eli minun) mielipiteitä tuli Dennis Kucinich. Toiseksi tuli Barack Obama 85% yhdenmukaisuudella.

Olen helpottunut Barackin fiksuista mielipiteistä. Muuten olisin nimittäin joutunut myöntämään, että kaveri osaa puhua niin slikisti shaissea että huijaa mua täysin. Obama osaa nimittäin pitää puheita. Tsekkaappa vaikka tämä video, jossa Bara puolustautuu Hillaryn hyökättyä hänen "pelkkää puhumistaan" vastaan.

Ja koska Bara van Obama on nyt mun lempiehdokas voin hyvillä mielin soitattaa snadisti erilaisen vaalilaulun. Kaikkihan on jo kuullut sen julkkisrallatuksen.

Cocoa Tea - Barack Obama

Tarjous! Veget syö niin paljon kuin jaksaa

Heh heh

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,,,,,

Flashmob jämäyttää Trafalgar Squaren

Miten tän saa tehtyä? Ei ymmärrä.

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,,,,,

Miksi suomalaiset lapset ovat...

Suomalaisia kehutaan taas maailmalla. The Wall Street Journalin artikkeli "What makes Finnish Kids so Smart?" tuli vastaan jopa Diggin etusivulla, mikä takaa sille helposti jopa 100 000 lukijaa per päivä.

Amerikkalaiset lähettivät antropologit tutkimaan outoja suomalaislapsia, jotka pärjäävät aivan liian hyvin oppimistesteissä verrattuna ameriikalaisiin muksuihin eli ovat amerikkalaisten mielestä "överifiksuja".

Artikkeli tulee siihen tulokseen, että kaiken takana ovat hyvät opettajat, vastuuntuntoiset skidit, koulujen tasa-arvoisuus ja lasten tekemisten vähäisempi aikatauluttaminen. Suomalaislapset ovat Wall Street Journalin muokkaaman nykymäärityksen mukaan tällaisia:

"...Teens sift by style, including "fruittari," or preppies; "hoppari," or hip-hop, or the confounding "fruittari-hoppari," which fuses both. Ask an obvious question and you may hear "KVG," short for "Check it on Google, you idiot." Heavy-metal fans listen to Nightwish, a Finnish band, and teens socialize online at irc-galleria.net..."

En usko. Kato vaikka V*ttu Googlesta: "suomalaiset lapset ovat..."

Kyllä kansa tietää. Suomalaiset lapset ovat hiljaisia, kilttejä, onnellisia, myöhään yksin ulkona, lihavia ja saaneet kasvaa hyvin rokotettuina ilman kiitosta.

Amerikkalaiset pohtivat muksujemme viisauden syitä. Tutkitaanpa vielä mielenkiinnon vuoksi mitä suomalaiset miettivät lapsistaan "miksi suomalaiset lapset..."

...ovat sairaita lihavia ja juovat niin paljon yksin?

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,,,,

Läheltä piti, lentokone vaarassa syösyä maahan

Lufthansan kone meinasi rysähtää kiitoradalle poikittain Hampurissa. Olen itsekin ollut koneen kyydissä kun pirullinen tuulenvire heitti lentokonetta laskeutumisen aikana useita metrejä yläviistoon. Ei kivaa

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,,,