sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Keskustelua Hesarin blogi-jutusta

Kuten Sunnuntai-Hesaria närkästyneenä lukiessani arvasin Suomen blogeista tulikin viihdesivustoja -jutusta alkoi heti kalapaliikki Suomen blogeissa.

Skubu ehti nopeana viihdesivuna kirjoittaa hyvin viihteellisen mutta maaliin osuvan satiirin Hesarin jutusta. Skrubu kääntää asian päälaelleen ja tarkastelee sitä kuinka Valtamedian verkkosivut ovat epäonnistuneet tavoitteissaan kirjoittaa normaali artikkeleita syväluotaavampia juttuja ja päätyneet viihdesivustoiksi (katso kuva).

...Asiapitoisen journalismin sijaan Suomen suosituimmat mediatalojen ylläpitämät verkkosivut keskittyvät viihteeseen. TNS gallupin palvelun mukaan 50 suosituimmasta suomalaisista verkkosivuista 44 voi luokitella viihteeksi. Paljastukset julkkisten elämistä, muoti ja trendit sekä viihde kiinnostavat journalisteja...Helsingin yliopiston viestinnän laitoksen yliopistonlehtori Heikki Heikkilä vahvistaa, että valtamedia on viihteellistynyt. Suomessa ei ole Heikkilän mukaan ollut todellista tarvetta vakavan valtamedian syntymiseen... Suomen valtamediasta tulikin viihdesivustoja

Kari Haakana on koonnut muita aiheeseen liittyviä blogikommentteja yhteen.

Artikkelista keskustellaan aktiivisesti myös eri puolilla Jaikua. Käy anomassa Jaikukutsua ja osallistu keskusteluun.

Kommentoivatko viihdesivut nyt siis viihdesivuja? Kuka kirjoittaisi jotain vakavaa?



lue lisää aiheesta



Widget by Hoctro | Jack Book

0 KOMMENTTIA: