lauantai 26. huhtikuuta 2008

P.P.T. - When We Was Kool

Aina kun jengi nauraa itselleen on hauskaa

Ol'Kainry - Memento Mori

Ol'Kainryn "demolition man" levyltä. Kaveri on nimetty Ranskan amerikkalaisimmaksi räppäriksi.

Elefant Man feat Demarco - Our world

Elefanttimies on aina tiukkana

Blu & Exile - Blu Collar Workers

Duane Stephenson - August Town

Karkar & Madieye Niang

Leppoisa video, vanhat ukot juttelee rauhallisia. Mistäköhän maasta tämä on? Burkina-Faso, Mali, Senegal?

tiistai 22. huhtikuuta 2008

Kiirettä pitänyt

Kauheeta hoppua pitänyt, kun ei ole ehtinyt edes Stobea päivittää. Täytyy koittaa purkaa linkkitulvaa ennen kuin pato murtuu.

sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Erykah Badu & The Roots Live - Woodstock 99

Roots ja Badu silloin joskus. Kiva lätsä Eerika.

Israel - Palestiina, 100 - 0

Mitä niille terroristeille vois tehdä, kun ne tappaa noin paljon siviilejä? Toivottavasti se uusi muuri suojelee palestiinalaisia murhamiehiltä.

I and I and Prinssi Charles

Oops - NATO toimitti talibaneille aseita ja ruokaa

NATO sotilaat toimittivat talibaneille vahingossa luoteja, kranaatteja, ruokaa ja vettä. Afgaanipoliitikot epäilevät salaliittoa, minkä NATO kieltää.

Nato admits mistakenly supplying arms and food to Taliban

torstai 17. huhtikuuta 2008

Maailma on mahtava

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,,,

maanantai 14. huhtikuuta 2008

Kuvia paikoista joissa ei saa kuvata

StrictlyNoPhotographyyn voi lähettää valokuvia paikoista joista ei pitäisi olla valokuvia esim. näyttelyistä, museoista, konserteista ...

Ei valokuvausta -valokuvat

Ruoho on vihreämpää muurin tuolla puolen

Ainakin jos se on kasteltu jenkkidollarein.

CPO feat MC Ren - Ballad of a menace

CPO feat MC Ren - Ballad of a menace

Ras Kass - H2O Proof

Ras Kass - H2O Proof

perjantai 11. huhtikuuta 2008

Yli 30 000 nappulan domino-efekti

Kauankohan tämän tempun valmisteluun meni?

FlippyCatilla on melkein 100 domino-videota

Stoben arvoinen - Iran Graffiti blogi

Iran Graffiti blogi kerää kuvia Iranin katutaiteesta. Toisenlainen näkökulma mullahien valtakuntan - siellä on elämää!

Obviously The first and The most Completed Archive/Engine of Street Art experience in Tehran. Photos In Irangraffiti are sample showcase of Kolahstudio Street Art Archive Project (simply over 3000 Photos of illegal Urban art from The first Days of Urban Art Apearanvce in Streets of tehran Up till now.

Kannattaa tutkia myös linkeistä löytyvät eksoottiset katutaide-sivut. Mielenkiintoista, mielenkiintoista...

Iran Graffiti

Farsebook - Facebook antisosiaalisille vihamiehille

Kyllästyttääkö yhteisösivu-hype? Ällöttääkö yhteisösivujen iloinen "ystävien" moikkailu? Tekisikö mielesi lähettää Facebookissa selkään puukotuksia halausten sijaa?

Jos vastasit kyllä, niin Farsebook sopii sinulle kuin naula otsaan. Farsebook on suunniteltu ihmisille jotka inhoavat toisiaan. Tämä anti-sosiaalinen media sivusto antaa sinulle mahdollisuuden muistuttaa vihamiehiäsi olemassa olostasi ja saada heidät vilkuilemaan olkansa yli.

Farsebookissa voit jättää täydet yhteystietosi ja pelonaiheesi vihamiestesi nähtäville ja jäädä odottamaan pahinta.

Voit lisäksi kerätä vihamiehiä, listata inhoamasi ihmiset ja mikä parasta heidän ei tarvitse hyväksyä listallesi päätymistä. Inhohan on usein mutta ei aina yhden suuntaista. Haluatko muistuttaa vihamiehiäsi olemassa olostasi? Unohda kaverilliset poke:t ja anna kunnon jerkutus.

Sosiaalisilta sivuilta puuttuu top-listat siitä kuka on kerännyt eniten ystäviä. Kontaktien keruuhan on monien sivustojen ainoa tehtävä. Farsebookista ei puutu, eniten vihamiehiä kerännyt hyypiö pääsee komeilemaan listan kärjessä ja saa oikeutetun brassailumahdollisuuden. Lahjoiksi voit lähettää vihamiehillesi vaikka "iskun naamaan" tai "troijalaisen".

Ja eiku keräämään vihollisia: Farsebook - keep your friends close. Keep your enemies closer.

Toimittajat kokee kovia - Oops video

Mikään ei ole ehkä riemastuttavampaa kuin suorissa lähetyksissä tapahtuvat tyrinnät. YLEn tuore sääneidon Natalian ennustukset on esimerkiksi jännää katsottavaa. Natalian vielä aloitellessa tv-lähetyksiä alkutalvesta, missasin aina itse asian kun jännitin, että milloin se taas kompuroi sanoissaan. Oli muuten mielenkiintoisia sääennustuksia.

Tälle videolle on koottu ne helmistä helmimmät toimittajamokat. Oma suosikkini on lumiaura-nainen.

Ilmaisia ilmakuvia kodistasi - Live Maps

Muistan lapsuuden mökkikesistä kuinka maataloissa oli aina tuvan seinällä maanmittareilta ostettu ilmakuva tilasta. Oli mielenkiintoista katsoa tuttua paikkaa linnun näkökulmasta.

Microsoftin Live Maps uhkaa nyt viedä maanmittareilta tuon lisätulon lähteen. Live Mapsista löytyy nimittäin ilmakuvaa Suomen suurimmista kaupungeista. Zoomaa karttaa niin lähelle, että bird's eye vaihtoehto aktivoituu ja nappaa esim. Gadwinilla ilmaiset ilmakuvat tutuista kohteista.

Melkein yhtä kivaa kuin lapsuudessa.

Smif-N-Wessun - Who Gonna Save Us

Kuka pelastaisi meidät? En osannut odottaa ehkä ihan tällaista pelastajaa Smif-n-Wessunilta. Itkeäkö vai nauraako.

Smif-N-Wessun - Who Gonna Save Us

torstai 10. huhtikuuta 2008

Kodak moments

Funtasticus on koonnut hykerryttävän kodak-hetki -kokoelman sivuilleen.

 

keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Veroilmoitus - extra: Miten verosi käytetään?

Verottaja on jälleen muistanut kansalaisia joko veroehdotuksin tai veroilmoituspyynnöin. Tuliko muuten mätkyjä vai saitko etelänloma rahat? Itse sain kerrankin muikean summan kotiin päin.

Tiedätkö miten nuo veroeurosi käytetään? Kuinka monta prosenttia menee minkäkin ministeriön hallinnoimiin julkisiin hankkeisiin? Haluaisitko tukea osuudellasi mielummin peruskouluja vai Nokiaa? Voit tarkastaa rahojen käyttökohteet tämän vuoden Valtion talousarviosta. Mitä ne porvarit päättikään?

Voin vihjata että prosentuaalisesti suurimmat voittajat suhteessa viime vuoteen ovat Hallitus itse, Ulkoministeriö, Liikenne ja viestintäministeriö ja Suomen velkojat (velkoja maksetaan tänä vuonna 5183 % viime vuotta enemmän!). Ympäristöministeriölle ohjataan ylivoimaisesti vähiten varoja, esim. Pekkarisen Elinkeinoministeriö saa yli seitsenkertaisen määrän valtion rahoja. Ilmastonmuutokseen suhtaudutaan Suomelle tyypillisellä vakavuudella, tuhahtaen ja ohjataan rahat mielummin liikenteen ja metsäyhtiöiden tukemiseen - ei kun siis - metsäteiden kunnostukseen.

Kirjoitin viime heinäkuussa EU:n rahojen käytöstä. Noin 3% suomalaisten veroeuroista (tai Suomen rahoista jos halutaan niuhottaa) ohjataan EU:lle. Summa vastaa suunnilleen valtion lapsiperheille antamaa tukea ja on hieman pienempi kuin peruskoulutukseen käytetty summa.

Rahojen ohjaamisessa EU:lle ei ole periaatteessa mitään vikaa. Jokainen fiksu taloudellinen toimija haluaa rahoilleen kuitenkin niiden arvosta vastinetta. Tavallaan ostamme EU:lta hallinnollisia palveluita.

Mitä sitten saamme EU:lta?

Hieman vähemmän kuin sille annamme. Yksinkertaistaen voidaan ajatella että suomalaisten veronmaksajien EU:lle maksamat verot (n. 3% veroistasi) kiertävät EU:n kautta suomalaisille maanviljelijöille.

Lähes puolet koko EU:n budjetista ohjataan maatalouden tukemiseen.  Tämä auttaa euroviljelijöitä mutta kasvattaa samalla eurooppalaisten ruokalaskua, estää köyhyyden vähentämistä ja vääristää kilpailua. Voidaan myös miettiä tarvitaanko tukia enään jos viljan hinta jää kohonneelle tasolle. Viljan hinta kallistui viime vuonna lähes 100%.

Noin 40% EU:n rahoista käytetään "EUn yhtenäistymiseen", mikä on kaunis ilmaus EU:n sisäiselle kehitysavulle. Puolan asvaltointi on hyvä esimerkki tästä yhdentymisestä.

Noin 80% EU:n rahoista käytetään näihin kahteen toimeen. Ei sen puoleen on sekin parempi kuin käyttää ne NATO-aseiden ostamiseen, kuten USA tekee vai mitä herra Stup?

Keksitkö järkevämpiä tapoja käyttää varoja? Tulisiko EU:n kehittää yhteistä ulkopolitiikkaa ja tähdätä diplomaattisin keinoin maailmaa vakauttavaksi ja kestäviä ratkaisuja edistäväksi voimaksi vai ostaa hävittäjiä ja lähteä NATOn riveissä jakamaan demokratiaa barbaareille tai panostaa uuteen ympäristöteknologiaan, kehittää ja tukea koulutusta, turvata eläkkeitä...? Kerro nyt hyvä ihminen mielipiteesi!

Tee videosta animoitu GIF-kuva

GIF-animaatiot ovat niitä raivostuttavia mutta kierosti makeita animoituja kuvia, joita nettiväki käyttää foorumeissa avatareina. Yleensä kuvissa on pomppivat tissit tai irvistävä monsteri, mutta yleensä kuitenkin ne tissit.

Mikäli haluat juuri tietyt tissit tai monterin tai vaikka jotain fiksumman aiheen GIF-animaatioon, kuva kannattaa tehdä itse. ahfr (?) on kirjoittanut selkokieliset ohjeet kuinka GIF-animaatio tehdään MPlayerin ja GIMPin avulla.

Kokeile vaikka ajan tappamiseksi: Tee videosta GIF-animaatio

Uskomatonta mutta totta ahfrin esimerkkikuvassa on irvistävä...

Oletko löytänyt hienoja, naurettavia tai muita mainitsemisen arvoisia GIF-animaatioita? Jätä linkki kommentteihin.

tiistai 8. huhtikuuta 2008

Tädit poppaa - Janet Jackson, Madonna ja Timberlake - 4 minutes

Janetti ja Madonna pistää hynttyyt yhteen:

Madonna - 4 Minutes

Älä polta sitä jointtii!

Heh heh ja hih hih, varoituksen sana tulevalle lokille!

maanantai 7. huhtikuuta 2008

Sota on hyväksi taloudelle niin kuin...

Miksei Suomessa osata osoittaa mieltä luovasti? Nyt porukat kipin kapin Itä- ja Länsiväylän silloille kiinnitämään nasevia banderolleja. Kuka keksii parhaan tokaisun?

Isossa Stobessa näin mainio toiminta tunnetaan nimellä Freeway Blogging

lauantai 5. huhtikuuta 2008

Mac Lethal - Pound That Beer

Isoja Stobeja tänne!

Mac Lethal - Pound That Beer

Video - Koskenlaskua Oulujoella 1910

Vanhan ajan matkailuohjelma menevillä musiikeilla. Näkyykö Folkea?

Voimme tehdä sen - edelleen!

perjantai 4. huhtikuuta 2008

Kyttien Kyttäys sivusto

cop_watch_poliisi kopiointi

Nerokas idea! TV:stä tutulla kyttäruutu-mentaliteetilla luotu sivusto joka yytsii poliiseja. Cop Watch Los Angeles pyrkii lopettamaan poliisin terrorisoinnin tarjoamalla työkalun jolla ihmiset voivat raportoida poliisien ratsioista, tehdä valituksia ja löytää apua tiukassa paikassa.

Sivustolta löytyy ratsia kuvia ja videoita. Voit tilata kännykkääsi varoituksen jos gäysät lurkkii sun hoodissa ja tehdä ilmoituksen yksittäisistä poliisisedistä. Check-a-pig osiosta löytyy tietoa erilaisista pidätyksistä heh heh.

Cop Watch LA

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,,,

torstai 3. huhtikuuta 2008

Akon keskustelee T-Painin kanssa kännykässä Feat. Snoop Dogg (animaatiovideo)

Akon Calls T-Pain Feat Snoop Dogg (Cartoon Video)

Michael Rose ft. JR Gong - Shoot Out

Michael Rose ft. JR Gong - Shoot Out

Mugabe kaatuu - Zimbabwelaiset bloggaa

Päivän ehdoton yllätys oli että Zimbabwen presidentti Mugabe ei väärentänyt parlamenttivaalituloksia. Diktaattori myönsi tappionsa oppositiopuolue Movement for Democratic Change:lle (MDC). Puoluejohto vedättää kuitenkin virallisten tulosten julkistamista. Tämä viittaa siihen, että Mugabe on hävinnyt myös samaan aikaan järjestetyt presidentin vaalit, joiden tulos voidaan jostain syystä julkistaa vasta parlamenttivaalien selvittyä. Mugaben puolue ZANU-PF jatkaisi mielellään mäenlaskua tällä Afrikan entisellä vilja-aitalla.

Voit seurata zimbabwelaisten reaktioita kaduilla lukemalla paikallisten bloggaajien raportointia länsimaalaiselta medialta suljetusta maasta.

Afrikkalaisten blogien aggregaatti Afrigator listaa tuoreimmat kirjoitukset Zimbabwesta

Zimbabwelaisten aktivistien ryhmäblogi Kubatana kyseli ihmisiltä minkälaisia muutoksia he haluaisivat nähdä

This is Zimbabwe

The rumours bite again. Foreign journalists have gone into hiding this evening after hearing that state security agents were raiding hotels. If the hotels were raided is another question but the fact is that the journalists and their laptops have disappeared from Harare's cafes as I write. Fear is married to our cautious joy tonight. We are so close. But we are Zimbabwean too. And we have been so close so many times. So we are ready to have both our cynicism and our joy proved right. We are that contradictory. - Comrade Fatso

Pikalinkit

Muutama netin helmi:

  • Spotflex koodin avulla seurataan blogiartikkelin lukijamääriä. Aina kun blogijuttusi luetaan, artikkelin linkki ilmestyy Spotflexiin. Mitä useampi lukee juttusi sitä korkeammalle linkki nousee kuumalla listalla. Spotflex listaa suomenkieliset blogit erikseen!
  • Bushilla on vielä useampi kuukausi aikaa hyökätä Iraniin. Uhopolitiikkaa arvostellut Lähi-Idän komentaja sai hetki sitten kenkää.
  • Maailman ainoa flippaava laiva
  • Slooh ohjaa live-teleskooppeja
  • Rantapoliisi
  • Mun WTF-mittari räjähti

Stoben arvoinen - Wooster Collective

Wooster Collective on ehdottomasti stoben arvoinen blogi. Wooster (katu New Yorkin Sohossa) keskittyy juhlistamaan katutaidetta maailman lukuisissa ja kasvavissa kaupungeissa.

Voit mielenkiintoisten kuvien ja videoiden katselun lisäksi kuunnella podcast -jaksoja, tilata kollektiivin painotuotteita ja osallistua sisällön tuotantoon Isosta Stobesta tutulla menetelmällä.

Wooster Collective since 2001

keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Atmosphere - Guarantees

Atmosphere - Guarantees

Maailmankartta - kielillä painotettuna

Yleisin käytössä oleva maailmankartta on suunniteltu purjehtimiseen merillä. Kun tällä yleisimmällä karttaprojektiolla, Mercator-kartalla, ottaa suunnan niin pääsee rannikolta a rannikolle b. Gall Peters projektio taas kuvaa pinta-alat oikeissa suhteissa mutta sillä ei voi löytää uusia mantereita yhtä helposti.

Alla oleva kartta painottaa maiden pinta-aloja valtioiden sisällä puhuttujen kielten lukumäärällä. Kartta on ruotsalaisen kieltentutkijan kirjasta Limits of Language. Maalatuissa valtioissa puhutaan yli kahta sataa kieltä.

Top 10 kielivaltiot ovat:

Papua Uusi Guinea 823 kieltä
Indonesia 726
Nigeria 505
Intia 387
Meksico 288
Cameroon 279
Australia 235
DR Congo 218
Kiina 201
Brazilia 192
USA 176
Filippiinit 169

Lisää outoja ja erikoisia karttoja löytää Strange Maps blogista.

tiistai 1. huhtikuuta 2008

Miksi lataushistoria kannattaa tyhjentää?

Kaveri pääsi kerrankin televisioon. Katso mitä jätkä oli ladannut ennen kuvauksia. Heh heh

Tabi Bonney - Beat Rock

Hypnoottinen tausta. Parhaimmillaan kertosäkeessä.

Tabi Bonney - Beat Rock

Aprillipiloja

Parhaiten onnistunut aprillipilani oli kertoa veljelleni että hänestä tulee setä. Jätkä meni ihan solmuun, eikä ensin tajunnut mikä setä on. Veli pisti vahingon kiertoon ja kertoi saman jutun mutsillemme, joka soitti kiljuen minulle.

Jätä kommentteihin parhaat aprillipilaideat.

Näillä aprillipiloilla voi lämmitellä:

Bush heittää avausheiton yleisön buuatessa

Ei ole Georgien hymy kovin herkässä