perjantai 30. toukokuuta 2008

RZA aka bobby digital : You cant stop me now

RZA aka bobby digital : You cant stop me now UNCENSORED

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,,,,

Jos asuisin eristyksissä muusta maailmasta...

Päivän jymyuutinen on Survival Internationalin löytämä, Amatsonin sademetsästä perun ja Brasilian rajalta eristyksissä elävä yhteisö. Järjestö halusi paikantaa yhteisön jotta juupas-eipäs-keskustelulle saataisiin loppu ja alkuperäisheimojen tulevaisuus saataisiin turvattua.

Juttua lukiessani mietin kuinka vaikea on asettua näiden ihmisten lannevaatteisiin. He eivät ole tietoisia kaikesta siitä mitä me pidämme itsestään selvyyksinä kuten: pyörä, kynä, haarukka, USA:n presidentinvaalit...

Mitä ajatuksia heidän päässään on mahtanut pyöriä lentokoneen ilmaannuttua taivaalle? Viidakkoheimo ei ole todennäköisesti ennen nähnyt metallia saati siitä muovailtua lentävää kummastusta. Olisi mahtavaa kuulla ne kansantarinat jotka syntyvät tämän kohtaamisen seurauksena.

Xoix päällikön aikaan taivas repesi Kiiltävän Hengen suututtua kansan pyydettyä riistas syvän solan kielletyllä puolella. Kiiltävä Henki syöksyi maailman katonrajasta jyristen päällikön väen ylle uhaten rangaistuksella. Heimon sotilaat puollustivat päällikköä urheasti ja saivat pelastettua koko kansan. Siitä lähtien solan kielletylle puolelle ovat saaneet mennä vain päällikkö ja kylän immet.

Keksitkö vaihtoehtoisen kansantarun? Jätä kommentti!

Survival International

Incredible pictures of one of Earth's last uncontacted tribes firing bows and arrows

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,,,,

torstai 29. toukokuuta 2008

Oho mitäs täältä löytyi!

Pikku-poika muisti sodan jälkeen nähneensä ilmakuplia nousevan virolaisesta järvestä. Reilu vuosi sitten päätettiin tarkastaa mikä siellä järvessä oikein kupli.

No kah, natsitankkihan se siellä pulisi!

Scarface - I Never Seen A Man Cry

Scarface I Never Seen A Man Cry

Funkdoobiest - Dedicated

Funkdoobiest - Dedicated

keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Varjonaamat

tiistai 27. toukokuuta 2008

Tehdään Länsiväylästä puisto!

Taas kerran amerikkalaiset ehtii ennen meitä. Oklahoma ja yli kymmenen jenkkikaupunkia aikoo purkaa kaupungin keskustoissa risteilevät moottoritiet. Oklahomassa moottoritie muutetaan puistoksi!

"Highways don't belong in cities. Period," sanoo Milwaukeen entinen pormestari. Moottoriteitä rakennettiin yhdysvaltalaiskaupunkeihin 50- ja 60-luvulla. Tarkoituksena oli pitää kaupungin keskustat elossa tarjoamalla autoileville lähiöläisille helpon keinon saapua keskustaan.

Ihan kuin olisin kuullut tämän argumentin ihan hetki sitten - Helsingissä. Sosiaali-kokoomuslainen mersukansa vastustaa pääkaupunkiseuden tietulleja ja kannattaa keskustatunnelia juuri samalla argumentilla. Pääministerimmekin on suuri autoilun ystävä.

Yhdysvalloissa motareita pidetään nykyään kaupunkirakennetta tuhoavina ruttoina.

Cleveland wants to convert its West Shoreway, next to Lake Erie, from a 50-mph freeway into a tree-lined boulevard. "There was less appreciation for the scenic value of waterfront when the shoreway was built," says Cleveland Planning Commission director Robert Brown. "We need to connect the city to its parks and lakefront again."

Oklahoma City swaps highway for park

”Ruuhkamaksuja ei pidä tuoda tänne missään nimessä. Se merkitsee kaupunkirakenteen räjäyttämistä amerikkalaistyyliseksi satelliittikaupungiksi.”

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen haluaa lisää autoja keskustaan

Montakohan autoa Jussi saisi mahtumaan New Yorkin keskuspuistoon?

benny benassi-satisfaction

Poraten ja höyläten

maanantai 26. toukokuuta 2008

Matkalla toimistolle

Aamujunissa näkee melkein yhtä väsähtäneitä duunareita kuin tässä commuter-kuvassa.

Mr.Vegas - Mus Come A Road

Mr.Vegas - Mus Come A Road

Wyclef Jean - MVP Kompa

Älä skippaa videota pelkän esittäjän vuoksi. Wyclef on näköjään tehnyt jonkun Haiti-levyn, kevyttä karibialaista chillailua. Tulee Länsi-Afrikan biisit mieleen.

Kaupungin värejä

via

EPMD - So Whatcha Sayin

Urbaanit kasvimaat - Urban farming

Yli puolet maapallon asukkaista asuu kaupungeissa. Arvioiden mukaan joka tunti kaupunkeihin muuttaa 10 000 ihmistä. Kuukaudessa se tekee noin 7 miljoonaa ihmistä. Kymmenen vuoden aikana noin miljardi ihmistä on muuttanut maalta kaupunkiin. Seuraavan kymmenen vuoden aikana ennustetaan muuttavan miljardi lisää. Vuoteen 2055 mennessä kaupunkeihin muuttaa 2-4 miljardia ihmistä.

 

Jos yli 60% ihmisistä asuu kaupungeissa niin kuka viljelee maata? Kaupunkilaiset tietenkin! Urbaani maanviljely on maailmalla muotia tai välttämättömyys riippuen siitä missä sitä harjoitetaan. New Yorkissa ihmiset viljelevät vihanneksia tyhjillä tonteilla torimyyntiin, Helsingissä viljelypalstoilla omaksi huviksi ja Caracasissa viljellään ravinnon ja köyhyyden vähentämisen vuoksi. City Farmer News kokoaa maailman kaupunkiviljelyuutisia.

Perinteisten kattokasvimaiden, takapihapuutarhojen ja viljelypalstojen lisäksi maailmalla suunnitellaan pystysuoraa maataloutta - maanviljelypilvenpiirtäjiä!

Peltopilvenpiirtäjien tai taivasfarmien etuihin luetellaan mm. lähes omavaraisuus ravinteiden, veden ja energian suhteen, ympärivuotinen kasvukausi, mahdollisuus metsittää nykyisiä peltoja, ei sää- tai tuholaisongelmia... WebUrbanist on koonnut upeita kuvia arkkitehtien näkemyksistä tulevaisuuden maataloudelle.

Pystysuoria maatiloja tullaan tuskin näkemään Suomessa vielä hetkeen muutamaan, joten stadinviljely kannattaa aloittaa joko tyhjällä maapläntillä, takapihalla, parvekkeella tai viljelypalstalla.


Näytä suurempi kartta

lauantai 24. toukokuuta 2008

Aceyalone Feat Ahmad & Pep Love - Give It Here

Aceyalone Feat Ahmad & Pep Love - Give It Here

keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Xzibit - What U See Is What U Get

Hyvää vanhaa Zibittii

Xzibit - What U See Is What U Get

Jeesus pakenee veneonnettomuutta

Run Jeesus run!

Harry Toddler - Outta Road

Harry ToddleR - Outta Road

FaceMob (Chi-Ray, 350, Devin The Dude, DMG) - The Other Side

Deviniin tutustu myös tässä possessa

FaceMob (Chi-Ray, 350, Devin The Dude, DMG) - The Other Side

Triumph the Insult Comic Dog ennustaa Hawaijin säät

maanantai 19. toukokuuta 2008

Gurutusta! - skrätsäystä tuplamankalla

Bujakaa, jätkä skrätsää vanhalla kunnon tuplamankalla!

Ai niitä aikoja ennen mp3:sia, minidiskejä, cd:tä...

Eric B & Rakim - I Ain't No Joke

Eric B & Rakim - I Ain't No Joke

Bill O'Reilly Flippaa — DANCE REMIX

Vanha ikiinhokki Bill O'reallyn flippaus video nousi Youtube suosikiksi. Nyt tästä viraalista on tehty helmi Dance remix, heh heh.

USAn vaalit - McCainin juu-ei-video

Ehdottomasti! Haluan nähdä Obaman ja McCainin välisen väittelyn!

sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Ruokakriisin syyt ja ratkaisut

eat less beef

Ruoanhinta on noussut hurjasti. Hinnan nousun syyt ovat monimutkaiset. Näihin syihin ei kuulu Suomessa kohuttu palmuöljydiesel vaikka lehtiä ja järjestöjä kuunnellessa näin luulisi. Syitä ovat:

  • Maapallon väestön määrä lisääntyy räjähdysmäisesti
  • Ruoan ja erityisesti lihan ja maidon kulutus kasvaa nopeasti
  • Epäonnistuneet sadot, ilmastonmuutos?
  • Länsimaat ovat vähentäneet hintojen keinotekoista alhaalla pitoa
  • Keinotekoisen halvasta hinnasta johtunut maatalousinvestointien puute
  • Korkea öljynhinta (lannoitteiden tekeminen kalliimpaa)
  • Markkinaspekulaatio, raaka-aineet tarjoavat nopeita voittoja
  • Vientirajoitukset, tuottajamaat laittavat rajat kiinni
  • USA:n maissin käyttö etanolintuotantoon, maissirehu korvataan soijarehulla
  • Rypsiöljyn käyttö biodieselin tekoon

Toisin sanoen, ruoka on ollut pitkään keinotekoisen alhainen, koska länsimaat ovat maksaneet tukia hintojen alhaalla pitämiseksi. Tämä on johtanut ruoan halpavientiin kehitysmaihin mikä on johtanut maanviljelyn muuttumiseksi kannattamattomaksi, koska paikalliset eivät voi kilpailla hinnoilla. Maatalouteen ei ole investoitu siellä missä ruoan tuotanto olisi tehokkainta. Etelän valtioissa ruoka kasvaa, mutta sen tuottamisesta ei saa elantoa. Tästä EU:n ylläpitämästä köyhyydestä kirjoitin jo Ekassa Binissä.

Heikko maailman talouden tilanne on tehnyt nopean voiton löytämisestä keinottelijoille vaikeampaa. He huomasivat huonoista sadoista johtuneet ruoan hintojen nousun. Hintaodotuksia nosti vielä ajatus maissin ja kasviöljyjen käyttömahdollisuus polttoaineina. Ruokaa alettiin ostamaan futuureina, eli sijoitettiin rahaa tuleviin satoihin. Ruokateollisuus varasi itselleen valtavia määriä viljaa. Tuottajamaat pelästyivät oman kulutuksen kattamisesta ja tarttuivat tilaisuuteen lypsää lisää rahaa ostajilta. He asettivat ruoan vientirajoituksia, mikä pahensi tilannetta entisestään. Samaan aikaan USA lopetti valtavan karjansa ruokkimisen maissilla ja siirtyi käyttämään soijaa. Soijan kysyntä räjähti, samoin sen hinta. Soijaa käytetään lihan tuotannossa rehuna. Lihan hinta seurasi soijan hintaa.



landarea

Mikä yhteys sitten OPEC valtioiden päätöksillä on ollut? Öljyn tuottajavaltiot, pääasiassa Saudi-Arabia on vähentänyt öljyn pumppausta, mikä on nostanut öljyn hinnan ennätyskorkealle 127 $ tynnyriltä. Öljyä tarvitaan tehomaatalouden pyörittämiseen. Keinolannoitteiden tuotanto eräs suurimmista öljyn käyttökohteista. Öljyä tarvitaan myös koneisiin ja ruoan kuljetukseen. Kaikki tämä maksaa yhä enemmän. Voi vain kuvitella mitä ruoka maksaa kun öljyn hinta nousee 200$:n.

Mitä ruoan hinnan noususta sitten seuraa? Maanviljelijät saavat enemmän tuloa työstään, sillä edellytyksellä, että he pääsevät osaksi markkinoita. Maanviljely muuttuu houkuttelevaksi ja investoinnit lisääntyvät. Investointien avulla satomäärät ja ruoantuotanto tehostuu ja lisääntyy. Köyhät kaupunkilaiset ja ruoan nettotuojavaltiot häviävät. He eivät hyödy kasvaneista tuloista kuin ehkä välillisesti kun köyhien maatalousvaltioiden talous paranee ja ne voivat jakaa tulojaan kasvaneena kulutuksena. Ruoanhinnan nousu voi mahdollistaa siis köyhyyden vähentämisen ja maataloustuotannon kehittämisen.

Maataloustuotannossa onkin kehittämistä sillä 40% maailman viljelyalasta on pahasti köyhtynyttä. Tilanne on pahin Afrikassa. YK:n mukaan Afrikka kykenee ruokkimaan vain 25% väestöstään vuonna 2025 mikäli viljelyalan köyhtyminen jatkuu. Ruoan hinnan nousu antaa Afrikalle ja muille kehittyville maatalousvaltioille loistavan tilaisuuden kehittää maataloutensa kestävämmäksi ja kannattavammaksi. Tai nämä valtiot saavat tämän tilaisuuden mikäli meidän päättäjämme antavat sen heille.

Mitä Suomen ja suomalaisten tulisi tehdä jotta ruokaa riittäisi myös kehitysmaille?

  • Antaa pika-apuna ruokaa kriisialueille
  • Syödä vähemmän tai ei ollenkaan lihaa
  • Välttää polttoaineiden käyttöä
  • Lopettaa ruoanhintaa vääristävät vienti- ja maataloustuet
  • Investoida kehittyvien valtioiden maatalouteen satomäärien kasvattamiseksi

  graph

Bloggaajan tietolinkit ja työkalut

Bloggaajan on hyvä pysyä ajan tasalla. Pari hyödyllistä linkkiä:

Kardinal Offishall ft. Akon - Dangerous

Kardinal Offishall ft. Akon - Dangerous

bboy document 99

bboy document 99

lauantai 17. toukokuuta 2008

USAn vaalit: Obama hyökkää Bushin ja McCainin kimppuun

Olisi hauskaa nähdä kuinka McCain pärjäisi Obamalle väittelyssä. Kuinkakohan isoja paloja jäisi jäljelle?

USA:n vaalit: Pelottava kampanjakuva

AAAaaAAaa!!! Mitä tässä oikein tapahtuu? Pelottavaa

Hard Times Medley

Ekaa Biniä kuunnelleille tuttuja biisejä yhdessä medleyssä, mannaa!

Bascom X, i-Wayne, Richie Spice, Chuck Fender, Capleton - Hard Times Medley

perjantai 16. toukokuuta 2008

Yksityinen vaalirahoitus edistää demokratiaa

Esko Rantasen kirjoitus Paljonko pääministeri maksaa? pohtii vaalituen ja edustuksen suhdetta kysyen vääriä kysymyksiä.

Timo Kalli toi tahattomasti suomalaisen politiikan korruption suureksi puheenaiheeksi. Kalli kertoi julkisesti toimivansa Arkadianmäen yleisen tavan mukaan - rikkovansa löysäksi säädettyä vaalirahoituslakia, eli pimittävänsä lahjusten antajiensa nimet.

Tämä pimitys on ollut kauan tiedossa, mutta media on harrastanut asiassa itsesensuuria. Mediataloissa on ilmeisesti pelätty että isokenkäiset pistävät heidät tiedottajien mustalle listalle jos lahjuksista puhutaan. Sankarillisesti Timo Kalli pakotti median kirjoittamaan asiasta.

Keskustelu muuttui yhä mielenkiintoisemmaksi kun paikallisliikkeiden tappaja, No-ideaparkkien ripottelija Sukari suuttui ostoskeskusta vastustavalle ministeri Vapaavuorelle ja ilmoitti, että hän tuntee kyllä muitakin ministereitä. No-ideaparkmies vihjasi, että hän saa Vihtiin hallinsa muiden tuttujensa tuella. Pääministerimme, edustuksellisen demokratian pomo ilmoitti pikimmiten tukevansa yhdyskuntarakenteen tuhoavaa ja yksityisautoilua lisäävää ostoshallia. Virallisena syynä Vanhasella oli se että hän tykkää ostaa sohvia.

Todellinen syy pääedustajan kauppahallien edustamiseen johtuu todennäköisesti siitä, että hän kuuluu noihin Sukarin ostamiin ministereihin. No-idea Sukarin ja halpahalli Kyöstin tukiyhdistys lahjoi kansanedustajia viime vaaleissa yli 150 000 eurolla. Heitä edustaa ainakin parisenkymmentä istuvaa kansanedustajaa sekä ministeriä mm. Vanhanen (kesk), Kari Häkämies (kok), Marja Tiura (kok), Päivi Lipponen (sd), Ilkka Kanerva (kok) ja Anu Vehviläinen (kesk).

Onko liikemiesten tuki sitten paha asia? On, jos tuki on salaista kuten muutkin lahjukset. Se tuhoaa edustuksellisen demokratian luotettavuuden. Kaiken seksisäätämisen keskellä päättäjillä ei ole varaa menettää viimeisiä uskottavuuden rippeitään.

Kuinka poliitikkojen vaalikampanjaa sitten tulisi rahoittaa? Esko Rantanen miettii mitä tapahtuisi jos yksityinen vaalirahoitus lopetettaisiin:

On mahdollista periaatteessa kriminalisoida yksityinen vaalituki ja säätää puoluetuki niin suureksi, että se riittää ehdokkaiden kampanjoihin. Mutta se tarkoittaisi, että kansanedustajat pistävät kätensä vielä syvemmälle veronmaksajan taskuun. Tämän vuoden talousarvio on varannut suoraan puoluetukeen 18 miljoonaa euroa. Yhtä kansanedustajaa kohti tämä on 90 000 euroa. Puolueista on tukea eniten saanut keskusta, koska tuki jaetaan puolueiden saamien kansanedustajien suhteessa.

Jokainen voi miettiä, haluaako maksaa lisää veroja demokratian pyörittämiseksi. Vaalit ja vaalikampanjat ovat edustuksellisen demokratian aidoimpia ilmentymiä. On toki paljon maita, joissa vapaita vaaleja ei ole lainkaan.

Eskon kysymys on väärä! Oikea kysymys on mitä tapahtuisi jos puoluetuki lopetettaisiin!

Puoluetuet ovat edustajien itse itselleen antamia lahjuksia. Puoluetuki jos mikä vääristää suomalaista demokratiaa. Suomessahan poliitikot juttelevat ennen vaaleja mukavia, mutta päätöksiä tehdessään puolue estää heitä äänestämästä edustamiensa kansalaisten toiveiden mukaisesti. Puolueet taas ovat täysin riippumattomia kansalaisista. He saavat automaattisesti rahaa kunhan ehdokkaat puhuvat mahdollisimman mukavalta kuullostavaa soopaa äänestäjille ennen vaaleja. Mitä mukavammat paskanjauhannat, sitä enemmän edustajia ja sitä enemmän automaattista rahaa kansalaisilta. Puoluetuet kannustavat vaalivalheisiin!

Kuinka poliitikkojen vaalikampanjaa sitten tulisi rahoittaa? Avoimella yksityisellä rahoituksella! Edustajien tulisi ilmoittaa saamansa tuki nykyistä tiukemman ja läpinäkyvämmän vaalirahoitulain vaatimalla tavalla. Yksityinen rahoitus takaisi, että puolueet joutuvat ottamaan huomioon edustajiensa vaalilupaukset. Tulevien vaalien rahoitus on vaarassa, mikäli puolueen poliitikot puhuivat täyttä paskaa kansalle ja toimivat heidän tahtoaan vastaan. Ongelmana on tietenkin se, että puolueet päättävät saamastaan puoluetuesta itse, eivätkä tietenkään vähennä sitä. Korneinta olisi nähdä kuinka puolueen eduskuntaehdokkaat lupaisivat vähentää puoluetukia vaaleissa. Puolue voittaisi vaalit, saisi näin suuret puoluetuet ja tekisi tukiin "pakollisen indeksikoroituksen". suomalainen demokratia on ihmeellistä, eikö olekin?

Suomessa voitaisiin ottaa mallia USA:n verkkopalveluista, jotka seuraavat edustajien tekemisiä ja heidän saamiaan rahavirtoja netissä. Kuka rakentaisi Suomen ensimmäisen sosiaalisen poliitikkojen väijyntä sivuston? Mallia voi ottaa näistä:

Alkulämmittelynä voit käydä tarkastamassa haluaako sinun kansanedustajasi tuhota ne ilmaisen terveydenhuollon ja päivähoidon rippeet jotka ovat Demareiden jäljiltä vielä jäljellä, nostamalla "maksuttomien" palveluiden maksuja. Äänestystulokset puolueittain ja kansanedustajittain.

Adressit.com - Puoluetuki pois!

tiistai 13. toukokuuta 2008

Upea graffitianimaatio Buenos Airesista

Kaverit ovat yhdistäneet katutaiteen hienosti videotaiteeseen. Animaation teossa on mennyt joku hetki. Koita tehdä perässä. Lisäpisteitä hienosta nettisivusta.

Muto

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,,,,,,

maanantai 12. toukokuuta 2008

Kiinan maanjäristystä seurattiin livenä Twitterissä ja blogeissa

Noin 9000 arvellaan tällä hetkellä saaneen surmansa Kiinan maanjäristyksessä Sitchuanin provinssissa. Kiinalaiset Twitterin käyttäjät, bloggaajat ja videokuvaajat raportoivat järistyksestä internetin kautta livenä.

@inwalkedbud ja @trusip raportoivat järistyksestä Twitterillä läheltä järistyksen keskusta 10 miljoonan asukkaan Chengdusta.

10 tuntia sitten tsurip kirjoitti "we just had quite some earthquake here...don't know what happened yet, still slightly shaking". Kaksi tuntia myöhemmin hän odotti yhä tyttöystäväänsä kotiin: "traffic jams all over Chengdu...I see people coming home, one by one. Still waiting for my girlfriend to come home...".

Neljä tuntia sitten inwalkedbud raportoi: "More aftershocks now. This is, according to the radio and local people, the 'last' wave. Sure.". Kaksi tuntia myöhemmin: "More aftershock! This is getting old now. Boring!".

Shanghaiist live-bloggasi järistyksen etenemisen ja pandapassport Kiinasta kokoaa linkkejä Twitteriin.

Sitchuanin yliopiston opiskelijat videokuvasivat järistyksen

Rupikonnien parveilu tietää Kiinassa erittäin huonoa onnea. Konnat pakenivat joista ilmeisesti hapen puutteen vuoksi.

sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Big Pun feat. Fat Joe - Twins (Deep Cover 98)

Klassikoista tehdään harvoin uusia klassikkoja. Big Punin ja Fat Joen versio Snoopin ja Dr. Dren Deep Coverista pääsee aika lähelle.

lauantai 10. toukokuuta 2008

Schooly D - King Of New York

Schooly D - King Of New York

Mos Def - Ms. Fat Booty

Jay-Z ft R Kelly - Guilty Until proven innocent

Dennis Brown - Rocking Time (JA studio 1982)

perjantai 9. toukokuuta 2008

Epäiltyä rikollista kohdeltiin kuin rikollista - törkeää sanoo Poliisi

Käsittämätöntä! Helsingin huumepoliisiin rikoskomisario Juha Piippo kauhistelee kokemuksiaan törkeästä virkarikoksesta epäiltynä. Poliisit kohtelivat häntä kuin rosvoa - törkeää, uskomatonta!

Juha kertoo närkästyneenä: "Poliisiorganisaatio ja poliisin maine tästä kärsii. Ja eniten hyötyvät rosvot, kun niin paljon energiaa menee muuhun kuin työntekoon."

Näin on, älkää poliisit antako enään aihetta kiusata toinen toisianne, keskittykää meidän muiden tönimiseen.

Poliisi kohtelee kaikkia törkeästi

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,,,

keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Nato, Nato, Nato

Jyri "Camo" Häkämiehen yksinlaulu (lauletaan huutaen miekan kalistelun tahtiin)

Venäjä, Venäjä, Venäjä!!

Nato, Nato, Nato!!!

Ulkoministerimme Stubb vihjasi huhtikuun alussa että suomalaiset ovat tyhmiä kun eivät ymmärrä että NATO on kiva juttu.

Lue myös kuinka nykyinen ja edellinen hallitus hivuttaa Suomea askel askeleelta Natoon.

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,,,,,

tiistai 6. toukokuuta 2008

Vähäpukeinen tosimies naislukijoiden mieliksi

No, oliko mieleinen uros?

Technorati Tags: ,,

Guy Al MC ft. Straïka, Daddy Mory - Rosalinda

Katso Al Goren uusi ilmasto-esitys

Al Goren epämiellyttävä totuus - elokuva avasi viimeistenkin epäilijöiden silmät ilmastonmuutokselle. Elokuva oli merkittävä ympäristöteko, ehkä suurin havahduttaja vuosiin. Goren leffan jälkeen ei muista ympäristöasioista ole paljon puhuttukaan ja nekin tahot joilla on aivan muut intressit kuin maapallon suojelu verhoavat viestinsä ilmastonmuutokseen: "ilmastonmuutos aiheuttaa kummilapsille hätää", "hallitus torjuu ilmastonmuutosta polttamalla Suomen suot" jne, jne.

Al Goren ensimmäinen power point esitys - powerpoint esityshän se leffa oli - keskittyi ihmisten havahduttamiseen siihen tosiasiaan että ilmasto muuttuu ja nopeasti. Gore ei ehtinyt kertoa kuinka muutosta tulisi torjua. No joo, lopputeksteissä kerrottiin energian säästölampuista ja hybridiautoista, mutta ei todellisista suurista muutoksista joiden täytyy tapahtua jotta yli 2 asteen lämpötilannousu voidaan estää.

Al Goren uusin dia-show keskittyy ihmisten herättämiseen toimintaan. Ilmastonmuutoksen torjunta on niin valtava haaste, että ihmisten täytyy herättää ja pakottaa poliitikot säätämään lakeja joilla päästöjen vähennyksestä tehdään pakko. Ihmiset ja yritykset eivät kykene joka päiväisissä valinta tilanteissaan valitsemaan tulevaisuuden kannalta oikeaa ratkaisua joko puutteellisen tiedon tai hinnan vuoksi. Menekö etelänlomalle vai en, käytämmekö margariinissamme halvempaa sademetsiä tuhoavaa öljyä vai kestävästi tuotettua, lämmitänkö asuntoni mukavaksi vai käytänkö villasukkia?

Poliitikkojen tulee äänten menettämisen uhallakin säätää tiukat ilmastolait ja hiilivero. Tulevaisuudessa heitä tullaan kiittämään. Kiitän jo nyt Ruotsalaisia poliitikkoja joilla on enemmän munaa kuin Suomen turvenuijilla.

TED Talks - Al Gore: New thinking on the climate crisis

 

Tiesittekö muuten, että meidän päästöt ylittävät jo IPCC:n pahimman skenaarion (kuvassa punainen)? Meidän tulisi 40 vuodessa leikata 80-90% kasvihuonekaasupäästöistämme. Se tulee vaatimaan niin suuria elämäntavan muutoksia, että niihin tulee pakottaa. Kerro se kansanedustajallesi.

Blogilista uudistui

Blogilista on uudistunut suljetun beta-version takana maaliskuulta lähtien. Blogilistan uudistukset otetaan / on tänään otettu käyttöön. Uudistuksiin kuuluu mm. blogien sisältöön keskittyminen itse blogien sijaan. Voit hakea blogien jutun aiheita hakutoiminnolla ja uusimmat artikkelit listautuvat etusivulle.

Jo pelkästään tämä sisältöön keskittyminen tulee varmasti nostamaan Blogilistan suosiota ja käytettävyyttä. Aiemmin käytössä ollut blogien listaus aiheittain teki mielenkiintoisten juttujen etsimisestä hakuammuntaa pimeässä.

Monet blogilistan käyttäjät ehtivät turhautua Blogilistan huonoon käytettävyyteen ja siirtyivät käyttämään Blogispottia, jossa blogijuttuja voi listauksen lisäksi äänestää kuten Digg palvelussa.

Hyvä Blogilista! kyllä sinustakin vielä Blogispotti tehdään.

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,,,

maanantai 5. toukokuuta 2008

Käytä Facebook-chattia kaikilla sivuilla

Voit käyttää Facebookin uutta chattia kaikilla nettivuilla lisäämällä sen Firefoxin sivupalkkiin. Tee näin:

  1. Avaa bookmark organiser Bookmarks -->Organise bookmarks...
  2. Lisää uusi kirjanmerkki -->New Bookmark ja lisää seuraava osoite: http://www.facebook.com/presence/popout.php
  3. Rastita ruutu "load this bookmark in the sidebar"
  4. Klikkaa OK

Via

50 Centin ketju ryöstetään kesken Angolan keikan

Kai sitä pitää näyttää yksi 50 Centinkin video, vaikka en hepun musiikista välitäkään. Puolieuroa keikkaili Angolassa ja kesken keikan yleisöstä pomppasi kaveri joka riisti räppärin uber-blingit.