sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Tämä tästä vielä puuttui

Juhannuksen jälkeen sitä huomaa että kaikki on ennallaan ja että Snoop tekee countrya.

Snoop Dogg - My Medicine (country biisi)

EDIT: Skruuvataan Youtube ja kuunnellaan Dailymotionia

torstai 19. kesäkuuta 2008

Jussit!

Hauskaa Jussia kaikille!

Pitäkää sepalukset kiinni veneissä ja käyttäkää sytytysnesteitä kohtuudella, jookosta.

video olemattomalta Juhannusta sullekin

keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

YouTomb - YouTube-sensuurin vahtikoirat

YouTomb, eli sinun hautasi tai ehkä paremminkin Youtube-hauta on MIT Free Culture opiskelijajärjestön sivu jolla seurataan YouTuben sensuuria.

YouTubella on käytössä automaatti joka poistaa tietyt salaiset ehdot täyttävät videot pois sivuilta. Mikäli sensurointirobotti epäilee tekijänoikeusloukkusta se lähettää videon haltijalle kehoituksen poistaa video tai se poistetaan.

YouTomb-sivustolla kerätään YouTuben sensuroimia videoita ja metatietoja kuten valituksen tekijä ja videon esillä olo aika. Tietojen avulla pyritään selvittämään robotin toimintaa. Sensuurirobotti ei osaa esimerkiksi erottaa videoita, jotka täyttävät fair use -ehdot. Tällaisia on esim tekijänoikeuksilla suojatuista videoista tehdyt kritiikit tai satiirit.

YouTomb

Pari linkkiä joita ei voi missata

En millään jaksa kirjoittaa linkkejä auki joten tyydyn vain luettelemaan ne teille. Tässä:

tiistai 17. kesäkuuta 2008

Afrikan oikea koko - kartta

Kirjoitin joskus Ekassa Binissä ihmisten typerästä tavasta käyttää yhä merenkulkuun tarkoitettuja karttoja. Mercator-kartalla saattaa löytää uusia mantereita, mutta se ei kerro mitään alueiden oikeasta koosta. Tässä on hyvä esimerkki.

White African blogista löytyi kartta joka esittää Afrikan koon niin, että jopa eurooppalaiset ymmärtävät sen. Tavallisessa mercator-kartassahan Suomi näyttää olevan Kongon kokoinen, vaikka Kongo on todellisuudessa Länsi-Euroopan kokoinen. Tällaiset vääristymät Euroopan ja Yhdysvaltojen hyväksi luovat toki tiettyä suuruuden tunnetta ja turvallisuutta meissä pohjolaisissa. Nämä tunteet ovat harhaa.

Opio - Some Superfly Shit

Hieroclyphicsistä tuttu heppu, muistathan...

sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Prince Far I - Throw away your gun

lauantai 14. kesäkuuta 2008

Katso IP-suojattuja yhdysvaltalaisia netti-tv kanavia ilmaiseksi Suomessa

Jenkeissä on useita hyviä netti-tv kanavia jotka suoltavat kaikki uusimmat sarjat katselijoiden iloksi ilmaiseksi nettiin. Huono puoli on se, että useimmat näistä kanavista ovat IP-suojattuja. Tämä tarkoittaa sitä, että niitä ei voi katsoa Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Kuten kaikki joskus nettiä käyttäneet tietävät nettisensuuri ei toimi. Nettitelevisioiden sensurointi jenkkien ulkopuolella on myös mahdotonta.

Käy lataamassa itsellesi HotSpot Shield jonka avulla netti-töllösivustot luulevat, että saavut heidän sivuillee yhdysvaltalaisen Wlanin kautta. Asentaessasi HotSpot Shieldiä muista poistaa rusti HotSpot Shield Toolbarista.

Asennuksen jälkeen suuntaa Huluun tai muille ilmaisille kanaville katsomaan uusimpia sarjoja tai leffoja.

Monet musafriikit ovat jo pitkään harmitelleet Pandoran IP-blokkausta. Ruikuttamisen voi lopettaa sillä HotSpot Shield pelittää myös Pandoran kanssa.

Lauantailinkit

maanantai 9. kesäkuuta 2008

Dizzee Rascal Ft Calvin Harris & Chrome - Dance Wiv Me

Lontoon kingi

Nahkapoliisi ja muut linkit viikonvaihteeksi

Hauskaa viikkoa kaikille!

sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Korvaako Friendfeed Jaikun ja Twitterin?

Olen käyttänyt Friendfeediä nyt jonkun viikon ja löytänyt vasta hiljattain sen monet hienoudet. Ohessa vinkkejä kaverifiidin kärryille pääsemiseksi.

Luulin aluksi että Frienfeed on vain yksi syöteagregaatti muiden joukossa, siis työkalu jolla koota useat RSS-syötteet yhdeksi virraksi. Friendfeed on enemmän. Parhaimmillaan sillä on mahdollisuus syrjäyttää huippusuosittu mutta kovan kritiikin kohteeksi joutunut mikroblogi, Twitter.

Friendfeedin avulla voit koota kaikki syötteesi yhdeksi atom syötteeksi. Friendfeed tukee lähes 30 nettipalvelua mukaan lukien blogit, Twitter, Jaiku, Youtube, Flickr, Google Reader, Tumblr,... Tämän lisäksi voit käyttää Frienfeediä mikroblogina, postata lyhyitä kommentteja nettivirtaan tai jakaa mielenkiintoisia linkkejä, eli kuten Jaikua tai Twitteriä.

Tämän lisäksi voit kommentoida syötelinkkejä. Voit esimerkiksi käydä Twitterissä naurettavan hankalaa keskustelua Friendfeedin puolella tai kommentoida Youtube videoita. Tämä pminaisuus on jo erittäin toimiva myös Jaikussa.

Friendfeed lisäsi hiljattain palveluunsa huoneet, rooms, jotka toimivat samalla periaatteella kuin Jaikun channelit. Niissä käydään keskustelua tietystä aiheesta kuten bloggauksesta tai mobiilista web2.0:sta tai kissoista. Twitter ilmeisesti suunnittelee vastaavan toiminnon lisäämistä palveluunsa.

Pilleinä ja villkuvina valoina Friendfeed tarjoaa Facebook sovellusta ja blogi-widgettiä, joilla saat syötteesi näkymään siellä missä ystäväsikin ovat - toivottavasti.

Onko Friendfeedillä sitten mahdollisuuksia syrjäyttää Twitteriä tai Jaikua?

Twitter ehkä, mikäli Twitterin käyttökatkot ja muut ongelmat jatkuvat. Twitterille voi käydä niin sanotut Sampot kun se menettää asiakkaitaan kilpailijoille. Mihin kilpailijat sitten suuntaavat? Veikkaisin että suuri osa kirjautuu Friendfeediin joka on saanut Twitter-kritiikin varjolla paljon myönteistä palautetta ja koska Friendfeed haluaa uusia käyttäjiä.

Jaiku (slideshare esitys) on yhä Friendfeediä toimivampi ratkaisu mikrobloggaukseen. Ystäväfiidi onkin apinoinut monet Jaikun toiminnot itselleen. Jaiku häviää Frienfeedille syötteiden keräämisessä (Jaiku klimpittää syötteet) mutta voittaa sen ja kaikki vastaavat palvelut käytettävyydessään netissä ja varsinkin mobiilisti.

Miksi Twitterin käyttäjät eivät sitten suuntaisi Jaikuun? Koska Google, joka osti suomalaisen Jaikun viime syksynä, ei halua uusia käyttäjiä. Google osti ilmeisesti Jaikukaupassa vain suunnittelijat jotka on laitettu kehittelemään Googlen Android - kännykkäalustaa. Jaikutiimi käyttää vain 20% työajastaan Jaikuun.

Mikäli Friendfeed saa aikaan toimivan mobiilisovelluksen (Edit: fftogo.com) ja kerää kriittisen käyttäjämassan ja Google jatkaa Jaikun pysähdystilaa harkitsisin Frienfeedin käyttämistä mikrobloggaukseen. Twitteri oli hyvä yritys.

Alla Andy Robertsin tekemät Frienfeed-oppaat ja muutama linkki mielenkiintoisten Friendfeed roomsien löytämiseksi (hakutoiminto puuttuu vielä).

Friendfeed for microblogging

Friendfeed and social objects (+ rooms)

Neljä lisävinkkiä Friendfeediin

lauantai 7. kesäkuuta 2008

Sir Mix A Lot - Baby got Back - Live in Seattle

Kaikki tietävät Sir Mix A Lotin Baby got back biisin, mutta harva on nähnyt live-versiota tästä musiikin mestariteoksesta.

torstai 5. kesäkuuta 2008

Mun skidi Jeesus - Mitä Jeesus tweettaisi?

Jeesus oli ilmeisen mukava mies, mutta olisiko häntä arvostettu yhtä paljon jos hän olisi jakanut kaikki tekemisensä Twitterissä tai Jaikussa? Olisiko Jessen hehku himmennyt jos olisit tiennyt hänen krapuloistaan ja jatkuvasta pikku asioiden valittelusta?

Mitä haittaa mikroblogien käytöstä voi olla? Sensuroitko itseäsi vai mikrobloggaatko nimettömänä? Jätä kommentti.

My Tiny Jesus tweettaa satunnaisia Twitterviestejä.

via

keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Ihmeellisen hämmästyttävä video

Onpas kertakaikkiaan outo video. Mistäköhän tässä on kyse?

tiistai 3. kesäkuuta 2008

Fally Ipupa - Mabele

Kinshasalainen Fally Ipupa on tehnyt mahtavan musiikkivideon. Kongon chillausta mukavimmillaan.

O.C. - Born 2 Live

Erinomaisen O.C.:n erinomaista vanhempaa matskua.

Mainosten hakkerointia ja vastamainoksia

Mikäköhän mainosten virittelyssä viehättää? Totuuden esiin kaivaminen?

Flickrin Poster alteration art - ryhmä