sunnuntai 24. elokuuta 2008

Teriyaki Boyz Feat Pharrell & Busta Rhymes - Zock On!

Lomat lusittu

keskiviikko 30. heinäkuuta 2008

Bob Marley - One Love

Aurinko paistaa, on kuuma, yhtä rakkautta!

lauantai 12. heinäkuuta 2008

Ei ymmärrä mitään mutta hyvältä kuullostaa

Ekoue - Sous les pavés la rage

sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Mariah Carey tykkää sotaleffoista

Maiah Careyn kähinä ja falsetit ovat monien mielestä mahtavaa taituruutta. Minun mielestä ei. Huomasin että Mariah-täti tykkää sotaleffoista.

Mariah Carey - I'll be Lovin' u Long Time

Me Love You Long Time, Me so Horny!

 

Tuo alkuperäinen versio on Full Metal Jacketin katulinnulta josta termi on levinnyt Aasialaisten ammattilaisten fraasiksi. Careyn lisäksi myös 2Live Crew on käyttänyt huoran letkautusta inspiraation lähteenä.

Me so horny

lauantai 5. heinäkuuta 2008

4th of July - Bushin puhe

Mitä se presidentti sanoo? Ei kuulu...

tiistai 1. heinäkuuta 2008

Kesälukemista

Kuten olet varmasti huomannut Iso Stobe on kesälaitumilla ja päivittyy hiljalleen lomailun ohessa. Kesällä kannattaakin siirtyä ruudun äärestä ulos ja lukea v**un kirja.

Hauskaa kesää kaikille!

sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Tämä tästä vielä puuttui

Juhannuksen jälkeen sitä huomaa että kaikki on ennallaan ja että Snoop tekee countrya.

Snoop Dogg - My Medicine (country biisi)

EDIT: Skruuvataan Youtube ja kuunnellaan Dailymotionia

torstai 19. kesäkuuta 2008

Jussit!

Hauskaa Jussia kaikille!

Pitäkää sepalukset kiinni veneissä ja käyttäkää sytytysnesteitä kohtuudella, jookosta.

video olemattomalta Juhannusta sullekin

keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

YouTomb - YouTube-sensuurin vahtikoirat

YouTomb, eli sinun hautasi tai ehkä paremminkin Youtube-hauta on MIT Free Culture opiskelijajärjestön sivu jolla seurataan YouTuben sensuuria.

YouTubella on käytössä automaatti joka poistaa tietyt salaiset ehdot täyttävät videot pois sivuilta. Mikäli sensurointirobotti epäilee tekijänoikeusloukkusta se lähettää videon haltijalle kehoituksen poistaa video tai se poistetaan.

YouTomb-sivustolla kerätään YouTuben sensuroimia videoita ja metatietoja kuten valituksen tekijä ja videon esillä olo aika. Tietojen avulla pyritään selvittämään robotin toimintaa. Sensuurirobotti ei osaa esimerkiksi erottaa videoita, jotka täyttävät fair use -ehdot. Tällaisia on esim tekijänoikeuksilla suojatuista videoista tehdyt kritiikit tai satiirit.

YouTomb

Pari linkkiä joita ei voi missata

En millään jaksa kirjoittaa linkkejä auki joten tyydyn vain luettelemaan ne teille. Tässä:

tiistai 17. kesäkuuta 2008

Afrikan oikea koko - kartta

Kirjoitin joskus Ekassa Binissä ihmisten typerästä tavasta käyttää yhä merenkulkuun tarkoitettuja karttoja. Mercator-kartalla saattaa löytää uusia mantereita, mutta se ei kerro mitään alueiden oikeasta koosta. Tässä on hyvä esimerkki.

White African blogista löytyi kartta joka esittää Afrikan koon niin, että jopa eurooppalaiset ymmärtävät sen. Tavallisessa mercator-kartassahan Suomi näyttää olevan Kongon kokoinen, vaikka Kongo on todellisuudessa Länsi-Euroopan kokoinen. Tällaiset vääristymät Euroopan ja Yhdysvaltojen hyväksi luovat toki tiettyä suuruuden tunnetta ja turvallisuutta meissä pohjolaisissa. Nämä tunteet ovat harhaa.

Opio - Some Superfly Shit

Hieroclyphicsistä tuttu heppu, muistathan...

sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Prince Far I - Throw away your gun

lauantai 14. kesäkuuta 2008

Katso IP-suojattuja yhdysvaltalaisia netti-tv kanavia ilmaiseksi Suomessa

Jenkeissä on useita hyviä netti-tv kanavia jotka suoltavat kaikki uusimmat sarjat katselijoiden iloksi ilmaiseksi nettiin. Huono puoli on se, että useimmat näistä kanavista ovat IP-suojattuja. Tämä tarkoittaa sitä, että niitä ei voi katsoa Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Kuten kaikki joskus nettiä käyttäneet tietävät nettisensuuri ei toimi. Nettitelevisioiden sensurointi jenkkien ulkopuolella on myös mahdotonta.

Käy lataamassa itsellesi HotSpot Shield jonka avulla netti-töllösivustot luulevat, että saavut heidän sivuillee yhdysvaltalaisen Wlanin kautta. Asentaessasi HotSpot Shieldiä muista poistaa rusti HotSpot Shield Toolbarista.

Asennuksen jälkeen suuntaa Huluun tai muille ilmaisille kanaville katsomaan uusimpia sarjoja tai leffoja.

Monet musafriikit ovat jo pitkään harmitelleet Pandoran IP-blokkausta. Ruikuttamisen voi lopettaa sillä HotSpot Shield pelittää myös Pandoran kanssa.

Lauantailinkit

maanantai 9. kesäkuuta 2008

Dizzee Rascal Ft Calvin Harris & Chrome - Dance Wiv Me

Lontoon kingi

Nahkapoliisi ja muut linkit viikonvaihteeksi

Hauskaa viikkoa kaikille!

sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Korvaako Friendfeed Jaikun ja Twitterin?

Olen käyttänyt Friendfeediä nyt jonkun viikon ja löytänyt vasta hiljattain sen monet hienoudet. Ohessa vinkkejä kaverifiidin kärryille pääsemiseksi.

Luulin aluksi että Frienfeed on vain yksi syöteagregaatti muiden joukossa, siis työkalu jolla koota useat RSS-syötteet yhdeksi virraksi. Friendfeed on enemmän. Parhaimmillaan sillä on mahdollisuus syrjäyttää huippusuosittu mutta kovan kritiikin kohteeksi joutunut mikroblogi, Twitter.

Friendfeedin avulla voit koota kaikki syötteesi yhdeksi atom syötteeksi. Friendfeed tukee lähes 30 nettipalvelua mukaan lukien blogit, Twitter, Jaiku, Youtube, Flickr, Google Reader, Tumblr,... Tämän lisäksi voit käyttää Frienfeediä mikroblogina, postata lyhyitä kommentteja nettivirtaan tai jakaa mielenkiintoisia linkkejä, eli kuten Jaikua tai Twitteriä.

Tämän lisäksi voit kommentoida syötelinkkejä. Voit esimerkiksi käydä Twitterissä naurettavan hankalaa keskustelua Friendfeedin puolella tai kommentoida Youtube videoita. Tämä pminaisuus on jo erittäin toimiva myös Jaikussa.

Friendfeed lisäsi hiljattain palveluunsa huoneet, rooms, jotka toimivat samalla periaatteella kuin Jaikun channelit. Niissä käydään keskustelua tietystä aiheesta kuten bloggauksesta tai mobiilista web2.0:sta tai kissoista. Twitter ilmeisesti suunnittelee vastaavan toiminnon lisäämistä palveluunsa.

Pilleinä ja villkuvina valoina Friendfeed tarjoaa Facebook sovellusta ja blogi-widgettiä, joilla saat syötteesi näkymään siellä missä ystäväsikin ovat - toivottavasti.

Onko Friendfeedillä sitten mahdollisuuksia syrjäyttää Twitteriä tai Jaikua?

Twitter ehkä, mikäli Twitterin käyttökatkot ja muut ongelmat jatkuvat. Twitterille voi käydä niin sanotut Sampot kun se menettää asiakkaitaan kilpailijoille. Mihin kilpailijat sitten suuntaavat? Veikkaisin että suuri osa kirjautuu Friendfeediin joka on saanut Twitter-kritiikin varjolla paljon myönteistä palautetta ja koska Friendfeed haluaa uusia käyttäjiä.

Jaiku (slideshare esitys) on yhä Friendfeediä toimivampi ratkaisu mikrobloggaukseen. Ystäväfiidi onkin apinoinut monet Jaikun toiminnot itselleen. Jaiku häviää Frienfeedille syötteiden keräämisessä (Jaiku klimpittää syötteet) mutta voittaa sen ja kaikki vastaavat palvelut käytettävyydessään netissä ja varsinkin mobiilisti.

Miksi Twitterin käyttäjät eivät sitten suuntaisi Jaikuun? Koska Google, joka osti suomalaisen Jaikun viime syksynä, ei halua uusia käyttäjiä. Google osti ilmeisesti Jaikukaupassa vain suunnittelijat jotka on laitettu kehittelemään Googlen Android - kännykkäalustaa. Jaikutiimi käyttää vain 20% työajastaan Jaikuun.

Mikäli Friendfeed saa aikaan toimivan mobiilisovelluksen (Edit: fftogo.com) ja kerää kriittisen käyttäjämassan ja Google jatkaa Jaikun pysähdystilaa harkitsisin Frienfeedin käyttämistä mikrobloggaukseen. Twitteri oli hyvä yritys.

Alla Andy Robertsin tekemät Frienfeed-oppaat ja muutama linkki mielenkiintoisten Friendfeed roomsien löytämiseksi (hakutoiminto puuttuu vielä).

Friendfeed for microblogging

Friendfeed and social objects (+ rooms)

Neljä lisävinkkiä Friendfeediin

lauantai 7. kesäkuuta 2008

Sir Mix A Lot - Baby got Back - Live in Seattle

Kaikki tietävät Sir Mix A Lotin Baby got back biisin, mutta harva on nähnyt live-versiota tästä musiikin mestariteoksesta.

torstai 5. kesäkuuta 2008

Mun skidi Jeesus - Mitä Jeesus tweettaisi?

Jeesus oli ilmeisen mukava mies, mutta olisiko häntä arvostettu yhtä paljon jos hän olisi jakanut kaikki tekemisensä Twitterissä tai Jaikussa? Olisiko Jessen hehku himmennyt jos olisit tiennyt hänen krapuloistaan ja jatkuvasta pikku asioiden valittelusta?

Mitä haittaa mikroblogien käytöstä voi olla? Sensuroitko itseäsi vai mikrobloggaatko nimettömänä? Jätä kommentti.

My Tiny Jesus tweettaa satunnaisia Twitterviestejä.

via

keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Ihmeellisen hämmästyttävä video

Onpas kertakaikkiaan outo video. Mistäköhän tässä on kyse?

tiistai 3. kesäkuuta 2008

Fally Ipupa - Mabele

Kinshasalainen Fally Ipupa on tehnyt mahtavan musiikkivideon. Kongon chillausta mukavimmillaan.

O.C. - Born 2 Live

Erinomaisen O.C.:n erinomaista vanhempaa matskua.

Mainosten hakkerointia ja vastamainoksia

Mikäköhän mainosten virittelyssä viehättää? Totuuden esiin kaivaminen?

Flickrin Poster alteration art - ryhmä

perjantai 30. toukokuuta 2008

RZA aka bobby digital : You cant stop me now

RZA aka bobby digital : You cant stop me now UNCENSORED

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,,,,

Jos asuisin eristyksissä muusta maailmasta...

Päivän jymyuutinen on Survival Internationalin löytämä, Amatsonin sademetsästä perun ja Brasilian rajalta eristyksissä elävä yhteisö. Järjestö halusi paikantaa yhteisön jotta juupas-eipäs-keskustelulle saataisiin loppu ja alkuperäisheimojen tulevaisuus saataisiin turvattua.

Juttua lukiessani mietin kuinka vaikea on asettua näiden ihmisten lannevaatteisiin. He eivät ole tietoisia kaikesta siitä mitä me pidämme itsestään selvyyksinä kuten: pyörä, kynä, haarukka, USA:n presidentinvaalit...

Mitä ajatuksia heidän päässään on mahtanut pyöriä lentokoneen ilmaannuttua taivaalle? Viidakkoheimo ei ole todennäköisesti ennen nähnyt metallia saati siitä muovailtua lentävää kummastusta. Olisi mahtavaa kuulla ne kansantarinat jotka syntyvät tämän kohtaamisen seurauksena.

Xoix päällikön aikaan taivas repesi Kiiltävän Hengen suututtua kansan pyydettyä riistas syvän solan kielletyllä puolella. Kiiltävä Henki syöksyi maailman katonrajasta jyristen päällikön väen ylle uhaten rangaistuksella. Heimon sotilaat puollustivat päällikköä urheasti ja saivat pelastettua koko kansan. Siitä lähtien solan kielletylle puolelle ovat saaneet mennä vain päällikkö ja kylän immet.

Keksitkö vaihtoehtoisen kansantarun? Jätä kommentti!

Survival International

Incredible pictures of one of Earth's last uncontacted tribes firing bows and arrows

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,,,,

torstai 29. toukokuuta 2008

Oho mitäs täältä löytyi!

Pikku-poika muisti sodan jälkeen nähneensä ilmakuplia nousevan virolaisesta järvestä. Reilu vuosi sitten päätettiin tarkastaa mikä siellä järvessä oikein kupli.

No kah, natsitankkihan se siellä pulisi!

Scarface - I Never Seen A Man Cry

Scarface I Never Seen A Man Cry

Funkdoobiest - Dedicated

Funkdoobiest - Dedicated

keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Varjonaamat

tiistai 27. toukokuuta 2008

Tehdään Länsiväylästä puisto!

Taas kerran amerikkalaiset ehtii ennen meitä. Oklahoma ja yli kymmenen jenkkikaupunkia aikoo purkaa kaupungin keskustoissa risteilevät moottoritiet. Oklahomassa moottoritie muutetaan puistoksi!

"Highways don't belong in cities. Period," sanoo Milwaukeen entinen pormestari. Moottoriteitä rakennettiin yhdysvaltalaiskaupunkeihin 50- ja 60-luvulla. Tarkoituksena oli pitää kaupungin keskustat elossa tarjoamalla autoileville lähiöläisille helpon keinon saapua keskustaan.

Ihan kuin olisin kuullut tämän argumentin ihan hetki sitten - Helsingissä. Sosiaali-kokoomuslainen mersukansa vastustaa pääkaupunkiseuden tietulleja ja kannattaa keskustatunnelia juuri samalla argumentilla. Pääministerimmekin on suuri autoilun ystävä.

Yhdysvalloissa motareita pidetään nykyään kaupunkirakennetta tuhoavina ruttoina.

Cleveland wants to convert its West Shoreway, next to Lake Erie, from a 50-mph freeway into a tree-lined boulevard. "There was less appreciation for the scenic value of waterfront when the shoreway was built," says Cleveland Planning Commission director Robert Brown. "We need to connect the city to its parks and lakefront again."

Oklahoma City swaps highway for park

”Ruuhkamaksuja ei pidä tuoda tänne missään nimessä. Se merkitsee kaupunkirakenteen räjäyttämistä amerikkalaistyyliseksi satelliittikaupungiksi.”

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen haluaa lisää autoja keskustaan

Montakohan autoa Jussi saisi mahtumaan New Yorkin keskuspuistoon?

benny benassi-satisfaction

Poraten ja höyläten

maanantai 26. toukokuuta 2008

Matkalla toimistolle

Aamujunissa näkee melkein yhtä väsähtäneitä duunareita kuin tässä commuter-kuvassa.

Mr.Vegas - Mus Come A Road

Mr.Vegas - Mus Come A Road

Wyclef Jean - MVP Kompa

Älä skippaa videota pelkän esittäjän vuoksi. Wyclef on näköjään tehnyt jonkun Haiti-levyn, kevyttä karibialaista chillailua. Tulee Länsi-Afrikan biisit mieleen.

Kaupungin värejä

via

EPMD - So Whatcha Sayin

Urbaanit kasvimaat - Urban farming

Yli puolet maapallon asukkaista asuu kaupungeissa. Arvioiden mukaan joka tunti kaupunkeihin muuttaa 10 000 ihmistä. Kuukaudessa se tekee noin 7 miljoonaa ihmistä. Kymmenen vuoden aikana noin miljardi ihmistä on muuttanut maalta kaupunkiin. Seuraavan kymmenen vuoden aikana ennustetaan muuttavan miljardi lisää. Vuoteen 2055 mennessä kaupunkeihin muuttaa 2-4 miljardia ihmistä.

 

Jos yli 60% ihmisistä asuu kaupungeissa niin kuka viljelee maata? Kaupunkilaiset tietenkin! Urbaani maanviljely on maailmalla muotia tai välttämättömyys riippuen siitä missä sitä harjoitetaan. New Yorkissa ihmiset viljelevät vihanneksia tyhjillä tonteilla torimyyntiin, Helsingissä viljelypalstoilla omaksi huviksi ja Caracasissa viljellään ravinnon ja köyhyyden vähentämisen vuoksi. City Farmer News kokoaa maailman kaupunkiviljelyuutisia.

Perinteisten kattokasvimaiden, takapihapuutarhojen ja viljelypalstojen lisäksi maailmalla suunnitellaan pystysuoraa maataloutta - maanviljelypilvenpiirtäjiä!

Peltopilvenpiirtäjien tai taivasfarmien etuihin luetellaan mm. lähes omavaraisuus ravinteiden, veden ja energian suhteen, ympärivuotinen kasvukausi, mahdollisuus metsittää nykyisiä peltoja, ei sää- tai tuholaisongelmia... WebUrbanist on koonnut upeita kuvia arkkitehtien näkemyksistä tulevaisuuden maataloudelle.

Pystysuoria maatiloja tullaan tuskin näkemään Suomessa vielä hetkeen muutamaan, joten stadinviljely kannattaa aloittaa joko tyhjällä maapläntillä, takapihalla, parvekkeella tai viljelypalstalla.


Näytä suurempi kartta

lauantai 24. toukokuuta 2008

Aceyalone Feat Ahmad & Pep Love - Give It Here

Aceyalone Feat Ahmad & Pep Love - Give It Here

keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Xzibit - What U See Is What U Get

Hyvää vanhaa Zibittii

Xzibit - What U See Is What U Get

Jeesus pakenee veneonnettomuutta

Run Jeesus run!

Harry Toddler - Outta Road

Harry ToddleR - Outta Road

FaceMob (Chi-Ray, 350, Devin The Dude, DMG) - The Other Side

Deviniin tutustu myös tässä possessa

FaceMob (Chi-Ray, 350, Devin The Dude, DMG) - The Other Side

Triumph the Insult Comic Dog ennustaa Hawaijin säät

maanantai 19. toukokuuta 2008

Gurutusta! - skrätsäystä tuplamankalla

Bujakaa, jätkä skrätsää vanhalla kunnon tuplamankalla!

Ai niitä aikoja ennen mp3:sia, minidiskejä, cd:tä...

Eric B & Rakim - I Ain't No Joke

Eric B & Rakim - I Ain't No Joke

Bill O'Reilly Flippaa — DANCE REMIX

Vanha ikiinhokki Bill O'reallyn flippaus video nousi Youtube suosikiksi. Nyt tästä viraalista on tehty helmi Dance remix, heh heh.

USAn vaalit - McCainin juu-ei-video

Ehdottomasti! Haluan nähdä Obaman ja McCainin välisen väittelyn!

sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Ruokakriisin syyt ja ratkaisut

eat less beef

Ruoanhinta on noussut hurjasti. Hinnan nousun syyt ovat monimutkaiset. Näihin syihin ei kuulu Suomessa kohuttu palmuöljydiesel vaikka lehtiä ja järjestöjä kuunnellessa näin luulisi. Syitä ovat:

  • Maapallon väestön määrä lisääntyy räjähdysmäisesti
  • Ruoan ja erityisesti lihan ja maidon kulutus kasvaa nopeasti
  • Epäonnistuneet sadot, ilmastonmuutos?
  • Länsimaat ovat vähentäneet hintojen keinotekoista alhaalla pitoa
  • Keinotekoisen halvasta hinnasta johtunut maatalousinvestointien puute
  • Korkea öljynhinta (lannoitteiden tekeminen kalliimpaa)
  • Markkinaspekulaatio, raaka-aineet tarjoavat nopeita voittoja
  • Vientirajoitukset, tuottajamaat laittavat rajat kiinni
  • USA:n maissin käyttö etanolintuotantoon, maissirehu korvataan soijarehulla
  • Rypsiöljyn käyttö biodieselin tekoon

Toisin sanoen, ruoka on ollut pitkään keinotekoisen alhainen, koska länsimaat ovat maksaneet tukia hintojen alhaalla pitämiseksi. Tämä on johtanut ruoan halpavientiin kehitysmaihin mikä on johtanut maanviljelyn muuttumiseksi kannattamattomaksi, koska paikalliset eivät voi kilpailla hinnoilla. Maatalouteen ei ole investoitu siellä missä ruoan tuotanto olisi tehokkainta. Etelän valtioissa ruoka kasvaa, mutta sen tuottamisesta ei saa elantoa. Tästä EU:n ylläpitämästä köyhyydestä kirjoitin jo Ekassa Binissä.

Heikko maailman talouden tilanne on tehnyt nopean voiton löytämisestä keinottelijoille vaikeampaa. He huomasivat huonoista sadoista johtuneet ruoan hintojen nousun. Hintaodotuksia nosti vielä ajatus maissin ja kasviöljyjen käyttömahdollisuus polttoaineina. Ruokaa alettiin ostamaan futuureina, eli sijoitettiin rahaa tuleviin satoihin. Ruokateollisuus varasi itselleen valtavia määriä viljaa. Tuottajamaat pelästyivät oman kulutuksen kattamisesta ja tarttuivat tilaisuuteen lypsää lisää rahaa ostajilta. He asettivat ruoan vientirajoituksia, mikä pahensi tilannetta entisestään. Samaan aikaan USA lopetti valtavan karjansa ruokkimisen maissilla ja siirtyi käyttämään soijaa. Soijan kysyntä räjähti, samoin sen hinta. Soijaa käytetään lihan tuotannossa rehuna. Lihan hinta seurasi soijan hintaa.



landarea

Mikä yhteys sitten OPEC valtioiden päätöksillä on ollut? Öljyn tuottajavaltiot, pääasiassa Saudi-Arabia on vähentänyt öljyn pumppausta, mikä on nostanut öljyn hinnan ennätyskorkealle 127 $ tynnyriltä. Öljyä tarvitaan tehomaatalouden pyörittämiseen. Keinolannoitteiden tuotanto eräs suurimmista öljyn käyttökohteista. Öljyä tarvitaan myös koneisiin ja ruoan kuljetukseen. Kaikki tämä maksaa yhä enemmän. Voi vain kuvitella mitä ruoka maksaa kun öljyn hinta nousee 200$:n.

Mitä ruoan hinnan noususta sitten seuraa? Maanviljelijät saavat enemmän tuloa työstään, sillä edellytyksellä, että he pääsevät osaksi markkinoita. Maanviljely muuttuu houkuttelevaksi ja investoinnit lisääntyvät. Investointien avulla satomäärät ja ruoantuotanto tehostuu ja lisääntyy. Köyhät kaupunkilaiset ja ruoan nettotuojavaltiot häviävät. He eivät hyödy kasvaneista tuloista kuin ehkä välillisesti kun köyhien maatalousvaltioiden talous paranee ja ne voivat jakaa tulojaan kasvaneena kulutuksena. Ruoanhinnan nousu voi mahdollistaa siis köyhyyden vähentämisen ja maataloustuotannon kehittämisen.

Maataloustuotannossa onkin kehittämistä sillä 40% maailman viljelyalasta on pahasti köyhtynyttä. Tilanne on pahin Afrikassa. YK:n mukaan Afrikka kykenee ruokkimaan vain 25% väestöstään vuonna 2025 mikäli viljelyalan köyhtyminen jatkuu. Ruoan hinnan nousu antaa Afrikalle ja muille kehittyville maatalousvaltioille loistavan tilaisuuden kehittää maataloutensa kestävämmäksi ja kannattavammaksi. Tai nämä valtiot saavat tämän tilaisuuden mikäli meidän päättäjämme antavat sen heille.

Mitä Suomen ja suomalaisten tulisi tehdä jotta ruokaa riittäisi myös kehitysmaille?

  • Antaa pika-apuna ruokaa kriisialueille
  • Syödä vähemmän tai ei ollenkaan lihaa
  • Välttää polttoaineiden käyttöä
  • Lopettaa ruoanhintaa vääristävät vienti- ja maataloustuet
  • Investoida kehittyvien valtioiden maatalouteen satomäärien kasvattamiseksi

  graph

Bloggaajan tietolinkit ja työkalut

Bloggaajan on hyvä pysyä ajan tasalla. Pari hyödyllistä linkkiä:

Kardinal Offishall ft. Akon - Dangerous

Kardinal Offishall ft. Akon - Dangerous