perjantai 30. toukokuuta 2008

Jos asuisin eristyksissä muusta maailmasta...

Päivän jymyuutinen on Survival Internationalin löytämä, Amatsonin sademetsästä perun ja Brasilian rajalta eristyksissä elävä yhteisö. Järjestö halusi paikantaa yhteisön jotta juupas-eipäs-keskustelulle saataisiin loppu ja alkuperäisheimojen tulevaisuus saataisiin turvattua.

Juttua lukiessani mietin kuinka vaikea on asettua näiden ihmisten lannevaatteisiin. He eivät ole tietoisia kaikesta siitä mitä me pidämme itsestään selvyyksinä kuten: pyörä, kynä, haarukka, USA:n presidentinvaalit...

Mitä ajatuksia heidän päässään on mahtanut pyöriä lentokoneen ilmaannuttua taivaalle? Viidakkoheimo ei ole todennäköisesti ennen nähnyt metallia saati siitä muovailtua lentävää kummastusta. Olisi mahtavaa kuulla ne kansantarinat jotka syntyvät tämän kohtaamisen seurauksena.

Xoix päällikön aikaan taivas repesi Kiiltävän Hengen suututtua kansan pyydettyä riistas syvän solan kielletyllä puolella. Kiiltävä Henki syöksyi maailman katonrajasta jyristen päällikön väen ylle uhaten rangaistuksella. Heimon sotilaat puollustivat päällikköä urheasti ja saivat pelastettua koko kansan. Siitä lähtien solan kielletylle puolelle ovat saaneet mennä vain päällikkö ja kylän immet.

Keksitkö vaihtoehtoisen kansantarun? Jätä kommentti!

Survival International

Incredible pictures of one of Earth's last uncontacted tribes firing bows and arrows

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,,,,lue lisää aiheestaWidget by Hoctro | Jack Book

0 KOMMENTTIA: