tiistai 6. toukokuuta 2008

Katso Al Goren uusi ilmasto-esitys

Al Goren epämiellyttävä totuus - elokuva avasi viimeistenkin epäilijöiden silmät ilmastonmuutokselle. Elokuva oli merkittävä ympäristöteko, ehkä suurin havahduttaja vuosiin. Goren leffan jälkeen ei muista ympäristöasioista ole paljon puhuttukaan ja nekin tahot joilla on aivan muut intressit kuin maapallon suojelu verhoavat viestinsä ilmastonmuutokseen: "ilmastonmuutos aiheuttaa kummilapsille hätää", "hallitus torjuu ilmastonmuutosta polttamalla Suomen suot" jne, jne.

Al Goren ensimmäinen power point esitys - powerpoint esityshän se leffa oli - keskittyi ihmisten havahduttamiseen siihen tosiasiaan että ilmasto muuttuu ja nopeasti. Gore ei ehtinyt kertoa kuinka muutosta tulisi torjua. No joo, lopputeksteissä kerrottiin energian säästölampuista ja hybridiautoista, mutta ei todellisista suurista muutoksista joiden täytyy tapahtua jotta yli 2 asteen lämpötilannousu voidaan estää.

Al Goren uusin dia-show keskittyy ihmisten herättämiseen toimintaan. Ilmastonmuutoksen torjunta on niin valtava haaste, että ihmisten täytyy herättää ja pakottaa poliitikot säätämään lakeja joilla päästöjen vähennyksestä tehdään pakko. Ihmiset ja yritykset eivät kykene joka päiväisissä valinta tilanteissaan valitsemaan tulevaisuuden kannalta oikeaa ratkaisua joko puutteellisen tiedon tai hinnan vuoksi. Menekö etelänlomalle vai en, käytämmekö margariinissamme halvempaa sademetsiä tuhoavaa öljyä vai kestävästi tuotettua, lämmitänkö asuntoni mukavaksi vai käytänkö villasukkia?

Poliitikkojen tulee äänten menettämisen uhallakin säätää tiukat ilmastolait ja hiilivero. Tulevaisuudessa heitä tullaan kiittämään. Kiitän jo nyt Ruotsalaisia poliitikkoja joilla on enemmän munaa kuin Suomen turvenuijilla.

TED Talks - Al Gore: New thinking on the climate crisis

 

Tiesittekö muuten, että meidän päästöt ylittävät jo IPCC:n pahimman skenaarion (kuvassa punainen)? Meidän tulisi 40 vuodessa leikata 80-90% kasvihuonekaasupäästöistämme. Se tulee vaatimaan niin suuria elämäntavan muutoksia, että niihin tulee pakottaa. Kerro se kansanedustajallesi.lue lisää aiheestaWidget by Hoctro | Jack Book