maanantai 26. toukokuuta 2008

Urbaanit kasvimaat - Urban farming

Yli puolet maapallon asukkaista asuu kaupungeissa. Arvioiden mukaan joka tunti kaupunkeihin muuttaa 10 000 ihmistä. Kuukaudessa se tekee noin 7 miljoonaa ihmistä. Kymmenen vuoden aikana noin miljardi ihmistä on muuttanut maalta kaupunkiin. Seuraavan kymmenen vuoden aikana ennustetaan muuttavan miljardi lisää. Vuoteen 2055 mennessä kaupunkeihin muuttaa 2-4 miljardia ihmistä.

 

Jos yli 60% ihmisistä asuu kaupungeissa niin kuka viljelee maata? Kaupunkilaiset tietenkin! Urbaani maanviljely on maailmalla muotia tai välttämättömyys riippuen siitä missä sitä harjoitetaan. New Yorkissa ihmiset viljelevät vihanneksia tyhjillä tonteilla torimyyntiin, Helsingissä viljelypalstoilla omaksi huviksi ja Caracasissa viljellään ravinnon ja köyhyyden vähentämisen vuoksi. City Farmer News kokoaa maailman kaupunkiviljelyuutisia.

Perinteisten kattokasvimaiden, takapihapuutarhojen ja viljelypalstojen lisäksi maailmalla suunnitellaan pystysuoraa maataloutta - maanviljelypilvenpiirtäjiä!

Peltopilvenpiirtäjien tai taivasfarmien etuihin luetellaan mm. lähes omavaraisuus ravinteiden, veden ja energian suhteen, ympärivuotinen kasvukausi, mahdollisuus metsittää nykyisiä peltoja, ei sää- tai tuholaisongelmia... WebUrbanist on koonnut upeita kuvia arkkitehtien näkemyksistä tulevaisuuden maataloudelle.

Pystysuoria maatiloja tullaan tuskin näkemään Suomessa vielä hetkeen muutamaan, joten stadinviljely kannattaa aloittaa joko tyhjällä maapläntillä, takapihalla, parvekkeella tai viljelypalstalla.


Näytä suurempi karttalue lisää aiheestaWidget by Hoctro | Jack Book

1 KOMMENTTIA:

stobe kirjoitti...

Löysin lisää vertikaalista tomaattimaata 15 Living Walls, Vertical Gardens & Sky Farms