maanantai 3. maaliskuuta 2008

Hakukoneoptimointi -itsemurha - EU:n perustuslaki - eiku Lissabonin sopimus (katso kuva)

Euroopan Parlamentti hyväksyi Euroopan Unionille uuden perustuslain, sillä aikaa kun Suomen media ja suomalaiset ovat keskittyneet kansanedustajien viiksistä vauhkoamiseen (katso kuva), internetsensuurin lisäämiseen ja muihin hakukoneoptimoinnin kannalta herkullisiin aiheisiin.Pääministeri taas panostaa kaiken tarmonsa alihinnoitellun suomalaisen puun myymiseksi ylikansallisille yhtiöille.

Koska perustuslaki-sanaa ei saa tässä yhteydessä mainita antoivat meitä hallitsevat poliitikot perust.. -eiku kirjalle neutraalimman mitään merkitsevän nimen: Lissabonin sopimus.

Lissabonin sopimus on sisällöltään lähes identtinen kansanäänestyksissä kaatuneen EU perustuslakiehdotuksen kanssa. Ensimmäinen ehdotus kaatui kansanäänestyksissä Ranskassa ja Hollannissa. Suomi ei tietenkään kuunnellut kansalaisia näin tärkeässä kysymyksessä vaan kansanedustajamme hyväksyivät jo kaatuneen perustuslain ihan vaan näyttääkseen muille jäsenmaille kuinka näppärästi se täällä tehokkaassa pohjolassa voidaan tehdä.

Ranska otti Suomesta oppia ja hyväksyi 20.2 Euroopan Parlamentin hyväksymän lain - eiku sopimuksen tuoreeltaan ilman kansanäänestystä. Vain Irlanti aikoo järjestää asiasta kansanäänestyksen.

Suomi hyväksyy uuden perustuslain - eiku, no antaa olla - maaliskuussa niinkuin suomalainen media on meitä ahkerasti muistuttanut (?). Kansalaiset saavat täysin käsittämättömäksi luonnehditun sopimustekstin äidinkielellään joskus keväällä kuten EU asian ilmaisee.

Voimaan astuakseen kaikkien jäsenmaiden tulee ratifioida, eli hyväksyä sopimus. Jos näin tapahtuu niin EU:n päätöksenteko muuttuu.

  • Sen sijaan että EU:ta edustaisi puolen vuoden pätkissä kulloinenkin puheenjohtajamaa, EU saa presidentin ja ulkoministerin. Tämä on hyvä asia. EU voi vihdoin puhua yhdellä suulla sen sijaan että itä-blokin Venäjänpelossa elävät uudet jäsenmaat olisivat jatkuvasti nuolemassa jenkkien skrebuja.
  • Komission koko pienenee, eikä jäsenvaltioilla ole enään automaattista edustajaa komissiossa. En tiedä miten tämä vaikuttaa. Jos se vähentää jäsenvaltioiden kotiinpäinvetoa ja direktiivien vesitystä niin hyvä juttu. Epäilen.
  • Kansalaisten valitsemien MEPpien eli parlamentin edustajien vaikutusmahdollisuudet lisääntyvät, kun he saavat äänestää useammasta päätöksestä. Hyvä.
  • Huhujen mukaan myös kansalaisten vaikutusmahdollisuudet lisääntyvät. Meillä on mm. mahdollisuus pakottaa komission käsittelemään meille tärkeätä asiaa keräämällä 1 000 000 nimen adressi. Liian helppoa, miksei 3 miljoonaa?

Mahtavaa! Haluan osoittaa nöyrimmän kiitoksen tästä mahdollisuudesta rustata adresseja, mutta samalla kysyä pari kysymystä.

  • suomen media, saavatko kansalaiset joskus lähitulevaisuudessa selväsanaista tietoa siitä mitä ne herrat siellä Brysselissä puuhaa. Tiedolla en tarkoita populistista kauhistelua meppien lentokorvauksista, jotka ovat naurettavaa nappikauppaa verrattuna EU:n muuhun tuhlailuun (EU budjetti kuvina).
  • Kiinnostaisi lisäksi kuulla miksi uudistukset tehtiin niin epädemokraattisesti kansalaisia kuulematta ja muotoiltiin asiakirjaksi jota edes juristit eivät ymmärrä?
  • Suurin kysymysmerkki on kuitenkin kohdistettu suomalaisille: miksi teitä kiinnostaa jääkiekko enemmän kuin uusi perustuslaki?
  • Lissabonin sopimus täytyy nimetä uudelleen mikäli irlantilaiset hylkäävät sopimuksen kansanäänestyksessä. Onko nimi ehdotuksia?

No miten tämä kaikki liittyy SEO:n, eli hakukoneoptimointiin? Miten EU:n perustuslaista kirjoittaminen on hakukoneoptimointi - itsemurha? Koska jopa hakukoneoptimointi kiinnostaa suomalaisia perustuslakia enemmän.

Propagandavideo - mielenosoitus Europarlamentin kokouksesta 12.12.07lue lisää aiheestaWidget by Hoctro | Jack Book

0 KOMMENTTIA: