tiistai 4. maaliskuuta 2008

USA:n presidentinvaalit, ehdokkaan valinta ja reggae

USA:n presidentin vaaleissa on tätä kirjoittaessa jäljellä kolme nimeä: Hillary Clinton, Barack Obama ja John McCain. Suomessa olemme tyytyväisen tietämättömiä siitä minkälaisia mielipiteitä näillä potentiaalisilla maailman valtijoilla on.

Jage testasi USA:n presidentinvaalikoneet jo ajat sitten, mutta kiinnostuin asiasta vasta nähtyäni Barack Obaman hienon puheen Youtubessa (alla).

Tuumasta toimeen. Ensin testasin poliittisen suuntautumiseni, aivan kun en sitä jo tietäisi, ja vertasin sitä jenkkiehdokkaiden kallellaan oleviin näkökantoihin.

En ollut hämmästynyt, että kukaan rapakon takana ei ole yhtä liberaali-vasuri kuin minä. Gandhi pääsi muuten lähelle. Kuvaa voi lukea karkeasti niin että mitä korkeammalla nimi sijaitsee sitä lähempänä fasistia, mitä alempana sitä anarkistisempi, oikeassa laidassa palvotaan yhtiöitä ja rahaa ja vasemmalla ollaan kommareita.

Seuraavaksi testasin paria ison maan vaalikonetta. Ensimmäisen testin kysymykset olivat pebasta, joten jätän huomioimatta, että Hillary sai pari pojoa Barackia enemmän pisteitä ja että joku Gravel-hetsu oli kanssani eniten samaa mieltä. Keskitytään olemassa oleviin ehdokkaisiin.

Tokassa testissä oli puolueellisesti muotoillut kysymykset, mutta koska olin samalla puolella kysyjän kanssa en kiinnitä siihen nyt liikaa huomiota. Lähimmäksi ideaaliehdokkaan (eli minun) mielipiteitä tuli Dennis Kucinich. Toiseksi tuli Barack Obama 85% yhdenmukaisuudella.

Olen helpottunut Barackin fiksuista mielipiteistä. Muuten olisin nimittäin joutunut myöntämään, että kaveri osaa puhua niin slikisti shaissea että huijaa mua täysin. Obama osaa nimittäin pitää puheita. Tsekkaappa vaikka tämä video, jossa Bara puolustautuu Hillaryn hyökättyä hänen "pelkkää puhumistaan" vastaan.

Ja koska Bara van Obama on nyt mun lempiehdokas voin hyvillä mielin soitattaa snadisti erilaisen vaalilaulun. Kaikkihan on jo kuullut sen julkkisrallatuksen.

Cocoa Tea - Barack Obamalue lisää aiheestaWidget by Hoctro | Jack Book

2 KOMMENTTIA:

Jaakko Vasankari kirjoitti...

On toi Obamakin silti linjalla "vähiten paha". Mut kyl meitsikin tsemppaa sen puolesta.

stobe kirjoitti...

Moi Jage,
Aika pahasti yläviistoon kallellaan noiden mielipiteet, eikö? Onneksi Suomessa ei tarvitse presidentinvaaleissa koskaan äänestää vähiten pahaa ehdokasta (?)

Päädyitkö itse kuinka syvälle vastakkaiseen suuntaan eli "eniten hyvä"-kulmaan? Itse olen vieläkin otettu siitä kuinka lähellä Gandhin mielipiteet ovat omiani. Fiksu mies se Gandhi...